Porziņģim 21 punkts ''Knicks'' zaudējumā Denverā

© AP / Scanpix

Kristaps Porziņģis pēc vienas spēles izlaišanas šonakt atgriezās Ņujorkas „Knicks” sastāvā, gūstot 21 punktu, taču sešu piezīmju dēļ spēli pabeidza priekšlaicīgi. „Knicks” izbraukumā pret Denveras „Nuggets” jau pirmajā puslaikā ielaida 73 punktus un, lai arī mača izskaņā pāris reizes pietuvojās, piedzīvoja zaudējumu ar 118:130. Tā bija trešā spēle pēc kārtas, kurā „Knicks” ielaidusi vismaz 123 punktus.

Kristaps Porziņģis šonakt bija rezultatīvākais „Knicks” spēlētājs ar 21 punktu, dalot šo godu ar Maiklu Bīzliju. Porziņģis nospēlētajās 27 minūtēs trāpīja septiņus no 16 metieniem no spēles (1p. 6/6, 2p. 6/12, 3p. 1/4), kā arī savāca septiņas atlēkušās bumbas. Viņam arī viens bloks un viena kļūda, bet arī sešas piezīmes. Porziņģa +/- rādītājs šoreiz bija mīnus četri.

„Knicks” šis bija ceturtais zaudējums pēdējās piecās spēlēs izbraukumā, un jau rītnakt komandu sagaida spēle pret „Suns”. Denveras sastāvā ar 18 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Nikola Jokičs, kamēr komanda kopumā izdarīja veselas 36 rezultatīvas piespēles un trāpīja 50% tālmetienu. „Knicks” rindās jāizceļ Enesa Kantera sekmīgā spēle uzbrukumā, gūstot 20 punktus, kā arī tikai nesen piesaistītā rezervista Treja Bērka „double-double” ar 18 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm.

Porziņģis šodienas mačā piedalījās pēc iepriekšējās spēles izlaišanas ceļgala problēmu dēļ, taču šoreiz Ņujorkas komandai nevarēja palīdzēt Tims Hārdevejs, kā arī otro spēli pēc kārtas izlaida Kails O`Kvins. Tāpat kopā ar komandu nekonkretizētu personīgu iemeslu dēļ nebija Žoakims Noā. „Knicks” sākumsastāvā Hārdeveja vietā devās Rons Beikers.

Spēles pašā sākumā Porziņģis realizēja pustālo metienu, bet turpinājums vairs tik veiksmīgs nebija. Pirmās ceturtdaļas vidū Porziņģis no groza apakšas guva vēl divus punktus, kamēr Denvera ar lielisku metienu precizitāti un Nikolas Jokiča iniciatīvas uzņemšanos saspēles veidošanā pārņēma vadību, paspējot pirmajā ceturtdaļā gūt 39 punktus (39:28).

Otrajā ceturtdaļā neapturams joprojām bija Denveras aizsargs Gerijs Heriss, kurš pirmajā puslaikā guva 18 punktus. „Nuggets” uz brīdi pielaida pretiniekus tuvāk rezultāta izteiksmē, bet ar augstu rezultativitāti pēc tam izrāvās pat 18 punktu vadībā (70:52). Pašas puslaika beigas „Nuggets” aizvadīja neveiksmīgāk, izvēloties izdarīt pārgalvīgus tālmetienus, kas palīdzēja „Knicks” pietuvoties līdz 60:73.

Trešās ceturtdaļas sākumā Porziņģis izcēlās ar savu pirmo precīzo tālmetienu, bet arī ātri nopelnīja divas piezīmes. Lai arī kopumā viņam bija jau četras, viņš palika laukumā un ceturtdaļas septītajā minūtē cīņā par atlēkušo bumbu uzbrukumā uzleca virsā Jokičam, par to saņemot piekto nozīmi. Par spīti tam „Knicks” aizsardzībā šajā ceturtdaļā veicās daudz labāk, un deficīts saglabājās apmēram desmit punktu apmērā. Ceturtdaļas pēdējā sekundē Ņujorkai sarežģītu pustālo metienu iemeta Trejs Bērks. pievelkot līdz 92:99.

Trešajā ceturtdaļā Ņujorkai bija izdevies dominēt zem groza, lielākoties pateicoties Enesa Kantera spēlei postā. Bet pēdējās ceturtdaļas sākumā, kad nespēlēja ne Kanters, ne Porziņģis, „Knicks” ar Villiju Ernangomesu centra pozīcijā neizdevās gandrīz nekas, tika pieļautas divas piezīmes uzbrukumā pēc kārtas, un Denvera ātri atguva 17 punktu pārsvaru (109:92).

Tobrīd laukumā atgriezās Porziņģis, un „Knicks” izdevās izrāviens 11:2, kurā četrus punktus guva Porziņģis, vairākkārt postā apturot Jokiču un piespiežot veikt neparocīgas piespēles. Taču piecas minūtes pirms beigām Porziņģis saņēma sesto piezīmi, groza apakšā cenšoties bloķēt Vilsona Čendlera metienu. Pēdējās minūtēs Ņujorkai vairs neizdevās nopietni apdraudēt „Nuggets” uzvaru, beigās ielaižot 130 punktus (118:130) un zaudējot Denverā desmito reizi pēc kārtas. Tāpat trešo reizi pēc kārtas "Knicks" ļāvusi pretiniekiem aizvadīt ļoti rezultatīvu spēli - pirms divām dienām čempione "Warriors" pret Ņujorku guva 123 punktus, bet iepriekš "Lakers" sameta 127 punktus.