Lidojošais Bertāns atkal starta pieciniekā, ''Spurs'' uzvar Memfisā

© AP / Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā otro vakaru pēc kārtas Sanantonio "Spurs" starta pieciniekā devās Dāvis Bertāns, atzīmējoties ar 11 gūtiem punktiem uzvarā pār Memfisas "Grizzlies".

Dāvis Bertāns laukumā atradās 32:53 minūtes, tiekot pie 11 gūtiem punktiem (2p, 4/5, 3p. 1/6), četrām atlēkušajām bumbām (pa divām pie katra groza) un trīs rezultatīvām piespēlēm. Statistikas ailēs rūjienietim izdevās ierakstīt arī bloķētu metienu, pārtvertu bumbu un divas kļūdas. +/- rādītājs latviešu basketbolistam bija +16.

Kopā ar "Spurs" traumētajiem basketbolistiem mačā pret Memfisu nepiedalījās Lamarkuss Oldridžs, kuram šajā mačā tika dota atpūta. Tas otro dienu pēc kārtas "Spurs" starta pieciniekā ļāva doties Dāvim Bertānam.

Sanantonio komandas punktu rēķinu atklāja tieši latviešu uzbrucējs, rezultatīvi noslēdzot caurgājienu un gūstot pirmos divus punktus. Groza apakšā savstarpēji cīnījās spāņu brāļi Gazoli. Kamēr Pau krāja atlēkušās bumbas, Marks izcēlās ar gūtiem punktiem. Uz brīdi "Spurs" komandai izdevās panākt astoņu punktu pārsvaru, bet pirmās ceturtdaļas noslēdzošajās minūtēs "Grizzlies" sadeldēja starpību līdz minimumam. Pēc 12 nospēlētām minūtēm Teksasas komanda atradās vadībā ar 22:21,

Jau otrās ceturtdaļas ievadā franču centrs Žofre Loverņs ar rezultatīvu sniegumu krietni spēja pārsniegt savus individuālos sezonas statistikas rādītājus. Otrās ceturtdaļas vidū pēc Brina Forbsa trejača viesu komanda sasniedza 11 punktu pārsvaru. Šo vadību Teksasas komanda nosargāja līdz pat pirmā puslaika izskaņai, tādējādi Sanantonio komandai lielajā pārtraukumā ejot ar 51:40.

Sākoties otrajam puslaikam Dāvis Bertāns realizēja savu pirmo trejaci spēlē, pēc tam kad mača pirmajā pusē divus tālmetienus bija aizmetis garām. Līdz trešā perioda vidum Tenisi komanda, kurai sastāvā trūka Maiks Konlijs un Tairiks Evanss, nespēja atvērt savu uzbrukumu, iepaliekot ar 15 punktu deficītu. Trešā perioda otrajā pusē latviešu lāzeris divas reizes satricināja groza konstrukciju, triecot bumbu grozā no augšas. Pirms noslēdzošajām 12 minūtēm Memfisa atradās iedzinējos ar 64:77.

Noslēdzošās ceturtdaļas sākumā 37 gadus vecais spānis Pau Gazols trieca spēles galveno instrumentu grozā no augšas. "Grizzlies" komandai pietrūka jaudas uzbrukumā, lai spētu samazināt rezultāta starpību un iesaistītos cīņā par uzvaru. Nedaudz vairāk kā četras minūtes līdz mača noslēgumam Petijs Milzs raidīja grozā divus tālmetienu pēc kārtas, uz rezultāta tablo sasniedzot 99:78. Simts gūto punktu robežu Sanantonio komandai ar trejaci sasniedza Denijs Grīns un mačs noslēdzās bez liekas spriedzes - 108:85 panākums "Spurs" basketbolistiem.

Ar 15 punktiem rezultatīvākais "Spurs" sastāvā bija Perijs Milzs, savukārt spāņu centram Pau Gazolam 14 gūti punkti, 15 izcīnītas bumbas zem groziem un deviņas rezultatīvas piespēles. "Grizzlies" rindās labāko sniegumu nodemonstrēja Marks Gazols ar 18 gūtiem punktiem.