Bertāns sākumsastāvā gūst 13 punktus un sabojā Džeimsa vēsturisko vakaru

© USA Sports Today / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas spēlē Sanantonio "Spurs" savās mājās ar rezultātu 114:102 sakāva Klīvlendas "Cavaliers", tādējādi sagādājot Lebronam Džeimsam zaudējumu spēlē, kurā viņš guva karjeras 30 000. punktu.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 29:32 minūtes, sakrājot 13 punktus (1p. 3/3, 2p. 2/2, 3p. 2/7). Statistikā latvietis atzīmējās arī ar piecām izcīnītām atlēkušajām bumbām, trīs rezultatīvām piespēlēm un pārtvertu bumbu. Bertānam arī divi noteikumu pārkāpumi un +5 rādītājs +/- sadaļā.

Šosezon pirmo reizi vietu Sanantonio "Spurs" starta pieciniekā ieņēma Dāvis Bertāns. Savā debijas sezonā latviešu uzbrucējs starta sastāvā devās sešas reizes, bet šosezon visas spēles rūjienietis sāka no rezervistu soliņa. Lai gan spēles protokolā latvietis tika klasificēts kā centrs, aizsardzībā Bertāns cīnījās ar Lebronu Džeimsu.

Mača ievadā Latvijas izlases uzbrucējam izdevās iespaidīgi atzīmēties punktu guvēju sarakstā, veicot reidu gar gala līniju un triecot bumbu grozā pāri Aizejam Tomasam. Pirmās ceturtdaļas vidū pēc Tomasa soda metieniem NBA pēdējo trīs gadu fināliste "Cavaliers" panāca sešu punktu pārsvaru, bet Tonija Pārkera rezultatīvais sniegums no rezervistu soliņā ļāva panākt izlīdzinājumu - 21:21. Pirmās ceturtdaļas pēdējās sekundēs Lebrons Džeimss kļuva par septīto spēlētāju NBA vēsturē, kurš sasniedzis karjeras 30 000 gūto punktu robežu. Tādējādi Džeimsa pustālais metiens ļāva "Cavaliers" noslēgt pirmo ceturksni vadībā ar 29:25.

Spēles otrajā periodā, iespaidīgi triecot bumbu grozā no augšas, Denijs Grīns pārņēma mača vadību Sanantonio komandai. Pēc noteikumu pārkāpuma metiena brīdī Bertāns realizēja visus trīs savus soda metienus. Tomēr iegūto četru punktu vadību saglabāt neizdevās, pie pārsvara tiekot "Cavaliers" pēc Kaila Korvera trejača. Turpmākajās minūtēs risinājās saspringta cīņa par iniciatīvu, bet latviešu lāzeris ar savu pirmo precīzu trejaci trīs minūtes līdz puslaika beigām panāca neizšķirtu - 50:50. Puslaika izskaņā "Spurs" basketbolisti veica 9-0 izrāvienu, kas mājiniekiem deva vadību ar 63:55.

Trešo ceturtdaļu ar precīzu trejaci ievadīja Bertāns, panākot 11 punktu pārsvaru Graga Popoviča trenētajai vienībai. Perioda turpinājumā Lebrons Džeimss centās ievilkt Klīvlendu atpakaļ spēlē, tomēr "Cavaliers" basketbolisti regulāri aizgulējās aizsardzībā, ļaujot Sanantonio gūt vieglus punktus. Ceturkšņa izskaņā Petijs Milzs ar tālmetienu panāca rezultātu 89:81.

Izšķirošā ceturkšņa ievadā Tristans Tompsons un Dveins Veids katrs realizēja pa diviem uzbrukumiem, pietuvojoties līdz piecu punktu atstatumam. Ceturkšņa otrajā pusē ar Džeimsa individuālajiem centieniem nebija pietiekami, lai mainītu spēles ritējumu, jo ar komandas spēli "Spurs" spēja izmantot caurumus pretinieku aizsardzībā. Mača izskaņā "Spurs" basketbolisti vairākkārt bija precīzi no tālās distances, nokārtojot uzvaru ar 114:102.

Lebronam Džeimsam šajā spēlē, lai sasniegtu 30 000 karjeras gūto punktu robežu bija nepieciešami septiņi punkti, ko uzbrucējs izdarīja jau pirmajā ceturtdaļā. Kopumā Džeimss sakrāja 28 punktus, bet tas neglāba Klīvlendu no kārtējā zaudējumā. Uzvarētāju rindās ar 30 punktiem panākumu kaldināja Lamarkuss Oldridžs.