NBA leģenda Olaidžuvans: Porziņģis ir tik prasmīgs, ka laukumā var darīt visu, ko grib

© USA Today Sports / Scanpix

Spēlē pret Hjūstonas „Rockets” Kristaps Porziņģis nepiedalījās, līdz ar to leģendārais NBA centrs Akīms Olaidžuvans, pašreizējais „Rockets” konsultants, viņa sniegumu klātienē nevarēja novērtēt, taču sarunā ar „NY Post” tāpat ļoti atzinīgi vērtēja Porziņģa attīstību spēlē postā.

„Domāju, ka Porziņģis padara spēli vienkāršāku,” sacīja divkārtējais NBA čempions un Slavas zālē uzņemtais Akīms Olaidžuvans, kurš ir viens no universālākajiem centra spēlētājiem NBA vēsturē. „Viņš ir ļoti prasmīgs un gudrs spēlētājs.”

„Porziņģim ir auguma priekšrocības postā (spēlē ar muguru pret grozu),” turpināja Olaidžuvans. „Un, ņemot vērā viņa prasmes šādās situācijā, viņš jau ir apbrīnojams. Spēle viņam kļūst daudz vieglāka.”

Olaidžuvans agrāk rīkoja speciālas treniņnometnes, kurās mēdza aicināt NBA garos spēlētājus, ierādot viņiem savas basketbola viltības un uzbrukuma māņkustības, ko Olaidžuvana krājumā ir ļoti daudz. Šobrīd gan viņš vēlas iegūt īpašumtiesību daļu „Rockets” sastāvā un ir oficiālā amatā Hjūstonas klubā, bet tāpat izteicies, ka viņam ļoti patiktu pastrādāt ar Porziņģi, tiesa, viņš arī piebilda, ka neuzskata, ka Porziņģim vēl vajadzīga liela palīdzība no malas.

„Visi var kļūt vēl spēcīgāki,” sacīja Olaidžuvans. „Taču Porziņģis ir fantastisks, vienmēr spēlē pašpārliecināti, viņš pielieto dažādas māņkustības, viņš var iemest tālmetienu. Domāju, ka spēle postā ir vissvarīgākā viņa auguma dēļ. Porziņģis ir tik prasmīgs, ka laukumā var darīt visu, ko vēlas.”

Porziņģis ar vidēji spēlē gūtajiem 27.3 punktiem ir ceturtajā vietā līgā sezonas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, turklāt ir labākais garo spēlētāju (ceturto un piekto numuru) konkurencē. Porziņģis pie reizes ir arī līgas labākais metienu bloķētājs.

Porziņģis Ņujorkas medijam izteicies, ka ir skatījies daudzas Olaidžuvana spēles no viņa NBA karjeras laikiem: „Esmu izmēģinājis „Dream Shake” (Olaidžuvana slavenā māņkustībataču neteikšu, ka varu to izdarīt tāpat kā viņš. Pat ne tuvu.”

Svarīgākais