Bertānam divi punkti "Spurs" uzvarā, "Knicks" bez Porziņģa nenosargā pārsvaru

© AP/ Scanpix

Dāvis Bertāns palīdzēja Sanantonio „Spurs” pārliecinoši pieveikt Šarlotas „Hornets” (106:86), bet Kristaps Porziņģis muguras stīvuma dēļ izlaida maču Hjūstonā pret „Rockets”. Porziņģa pārstāvētā „Knicks” prata iegūt 22 punktu pārsvaru jau pirmajā ceturtdaļā, taču otrajā puslaikā dominēja Hjūstona, sensāciju nepieļaujot (117:102).

Dāvis Bertāns šonakt laukumā pavadīja septiņas minūtes, tiek sūtīts spēlē otrajā ceturtdaļā un uz mača pēdējām minūtēm. Dāvis trāpīja savu vienīgo divpunktu metienu, triecot bumbu grozā pēc efektīvas saspēles ar partneriem, kā rezultātā palika brīvs zem groza. Latviešu uzbrucējam šajā mačā arī viens netrāpīts tālmetiens, viena atlēkusī bumba un viena piezīme. Viņš maču pabeidz ar +/- rādītāju plus pieci.

Bertāna pārstāvētajai komandai izdevās uzlabot savu izbraukuma spēļu statistiku, izcīnot ceturto uzvaru deviņās spēlēs, kamēr „Hornets” šis bija tikai trešais zaudējums desmit spēlēs savā laukumā. Pa 17 punktiem „Spurs” sastāvā guva Lamarkuss Oldridžs un Pau Gazols, kamēr pretinieku rindās 18 punkti Kembam Vokeram, bet piekto „double-double” pēc kārtas savāca Dvaits Hovards, kuram 10+11. „Hornets” sastāvā bija iepriekšējo spēli izlaidušais franču uzbrucējs Nikolā Batums, bet viņam pieticīgs mačs, aizmetot garām visus piecus savus tālmetienus.

„Spurs” un „Hornets” spēlē netrāpītu tālmetienu gan netrūka abu komandu izpildījumā. Sanantonio trāpīja tikai sešus no 25 tālmetieniem, kamēr „Hornets” meta vēl sliktāk (4/25). Pirmajā ceturtdaļā tika spēlēts ļoti mazrezultatīvi (15:14), taču ar veiksmīgu otro ceturtdaļu „Spurs” pārņēma vadību (40:29). Turpinājumā „Spurs” ar plašā rezervistu pienesuma palīdzību pārsvaru spēja palielināt un beigās visai droši uzvarēt ar 106:86 pār „Hornets”, kas aizvadīja otro spēli divās dienās.

USA TODAY Sports/ SCANPIX

Kristaps Porziņģis pēc vakarnakt gūtajiem 28 punktiem Atlantā šonakt tomēr nepiedalījās spēlē pret „Rockets”. „Knicks” par to paziņoja neilgi pirms spēles, kā iemeslu citējot Porziņģa muguras sāpes. Ņujorkai spēlēt nevarēja arī Eness Kanters, un, ņemot vērā, ka šī bija „Knicks” otrā izbraukuma spēle divās dienās, turklāt pret ļoti spēcīgo „Rockets”, kas nupat kā sagaidījusi atpakaļ sastāvā Krisu Polu un pēdējā nedēļā aizvadījusi tikai spēli, „Knicks” izredzes netika vērtētas augstu.

Taču pirmajā ceturtdaļā „Knicks” izdevās sagraut savus pretiniekus, izvirzoties vadībā uz brīdi ar 29:7... Līdz ceturtdaļas beigām „Rockets” jau pievilka līdz 29:39, bet līdz pirmā puslaika beigām gandrīz jau bija panākts neizšķirts. Otrajā puslaikā „Rockets” spēlēja jau krietni pārliecinošāk un ar Džeimsu Hārdenu priekšgalā neatstāja „Knicks” cerības uz uzvaru, svinot savu sezonas 15. panākumu ar 117:102. Šī bija desmitā reize pēdējās 11 spēlēs, kad „Rockets” guvusi uzvaru ar vismaz 15 punktu pārsvaru.

Hārdens guva 37 punktus un izdarīja desmit rezultatīvas piespēles, bet Krisam Polam neveicās metienos, un viņš savām 13 piespēlēm pievienoja tikai sešus punktus. „Knicks” sastāvā savu iespēju izmantoja Maikls Bīzlijs, kurš devās pamatpieciniekā un guva 30 punktus ar lielisku precizitāti (14/23). Savukārt Kails O`Kvins izcēlās ar „double-double”, gūstot 20 punktus un savācot 15 atlēkušās bumbas. Otrajā puslaikā līdzvērtīgi spēkoties ar „Rockets” Ņujorkai neļāva sliktā tālmetienu precizitāte, un „Knicks” kopumā trāpīja par 14 trejačiem mazāk nekā pretinieki.

Svarīgākais