Jānis Timma novembrī nepalīdzēs Latvijas izlasei

© AFP / Scanpix

Latviešu uzbrucējs Jānis Timma savā profilā sociālo tīklu vietnē Instagram paziņoja, ka nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas pirmajās spēlēs 24. un 26. novembrī pret Turciju (Bursā) un Zviedriju (Rīgā).

"Diemžēl, bet mēs, ULEB Eirolīgas spēlētāji, esam nostādīti situācijā, kurā mums nekad nevajadzētu būt - kad ir jāizvēlas starp darba devēju, kurš uztur mūsu ģimenes, un savas valsts izlasi... Šī situācija nav mūsu atbildība, un tās nav mūsu ambīcijas, taču lēmums ir jāpieņem tieši mums," raksta Jānis Timma.

"Klubā kopā pārrunājām šo situāciju, un, ņemot vērā slikto sezonas sākumu, kā arī neseno kluba galvenā trenera nomaiņu, pieņēmām kopīgu lēmumu, nepievienoties izlasei uz šo spēļu posmu! Vēlu veiksmi Latvijas izlasei Pasaules kausa kvalifikācijā un ticu, ka izdosies, taču šoreiz bez manis," Timma turpināja.

Šā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā 25 gadus vecais Timma bija viens no Latvijas izlases līderiem, vidēji laukumā esot 28,3 minūtes, gūstot 14,3 punktus, izcīnot 5,4 atlēkušās bumbas, izdarot 4,0 rezultatīvas piespēles, pieļaujot 1,3 kļūdas un pārtverot 1,1 bumbu. Atgādinām, ka nesaskaņotā kalendāra dēļ izlasei palīdzēt nevarēs NBA spēlētāji Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns, jau atteikuši arī Dairis Bertāns, Mārtiņš Meiers un Dāvis Lejasmeiers, bet vēl jāsagaida gala lēmums arī no Jāņa Strēlnieka un Rolanda Freimaņa klubiem. Neskaidra situācija ir arī Rodiona Kuruca sakarā.

No Sanktpēterburgas "Zenit" pārgājis uz Vitorijas "Baskonia", sākums jaunajā komandā Timmam gan nav bijis pārāk veiksmīgs. Eirolīgā viņš vidēji spēlējis gandrīz 25 minūtes, taču guvis tikai 4,7 punktus, izcīnījis 3,0 atlēkušās bumbas, izdarījis 1,3 rezultatīvas piespēles, pārtvēris 1,3 bumbas un pieļāvis 1,3 kļūdas. Spānijas čempionātā viņam vidēji 25 minūtes, 9,3 punkti, 4,1 atlēkusī bumba un 1,1 rezultatīva piespēle. "Baskonia" ar bilanci 1-5 Eirolīga ir vien 14. vietā, bet ACB līgā ar 4-4 - desmitajā vietā.

A post shared by Jānis Timma (@janistimma6) on

Svarīgākais