"Barons" uzvar VEFu un izlīdzina rezultātu sērijā

Šodien ''Arēnā Rīga'' tika aizvadīta otrā Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas spēle, kurā savā starpā tikās ''VEF Rīga'' un ''Barons'' komandas. Sīvā un saspringtā spēlē uzvaru izcīnīja ''Barons'', kas, pateicoties veiksmīgāk nospēlētai mača galotnei, apspēlēja laukuma saimniekus ar rezultātu 73:70. Rezultāts sērijā līdz četrām uzvarām kļuvis 1:1.

Mačam sākoties, divas ātras piezīmes nopelnīja ''VEF Rīga'' pamatsastāva centra spēlētājs Šeļakovs, kuru nekavējoties nomainīja krievu leģionārs Ņeļubovs. Iespējams, tieši Šeļakova atrašanās uz rezervistu soliņa kalpoja par iemeslu ''baronu'' lieliskajai ofensīvai – piecu minūšu laikā Edgara Tetera trenētie vīri guva 20 punktus, turklāt lieliski uzbruka no tālās distances. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē ''baronu'' rezultativitāte noplaka, un, noslēdzoties pirmajām desmit minūtēm, tablo vēstīja 24:15 par labu regulārā čempionāta uzvarētājiem.

VEF līdzsvaro spēli

Otrās ceturtdaļas sākumā VEF basketbolisti guva piecus punktus pēc kārtas, kas lika Teterim pieprasīt minūtes pārtraukumu. Arī pēc nelielās atpūtas laukumā turpināja dominēt Nikolaja Mazura vadītie VEFieši, kuri, pateicoties Gailīša enerģiskajām darbībām aizsardzībā, veica izrāvienu 13:0 un pirmos punktus ''baroniem'' ļāva gūt tikai pēc piecarpus nospēlētām minūtēm. Tuvojoties pirmā puslaika izskaņai, abu klubu punktu raža auga samērā līdzīgi - pēc 20 minūtēm uz tablo kaujiniecisks neizšķirts (35:35).

Līdzīga cīņa turpinās

Uzreiz pēc lielās atpūtas piecus punktus pēc kārtas guva VEF, panākot 40:35. Tiesa, ''baronu'' atbilde nebija ilgi jāgaida – spēkus apvienojot Timermanim un Skirmantam, šīs dienas viesi atbildēja ar 8:0 un atgūtu pašpārliecinātību. Komandām piekopjot cilvēks-cilvēku aizsardzību, rezultāts uz tablo auga visai līdzīgi, un, skanot trešās ceturtdaļas beigu sirēnai, tablo vēstīja tikpat kā neizšķirtu (52:51, vadībā VEF).

''Barons'' uzvar un panāk neizšķirtu

Arī mača ceturtajā ceturtdaļā komandas turpināja cīnīties līdzīgi, tāpēc pēc gūtiem groziem vadības maiņa bija ļoti ierasta parādība. Līdzīgi kā vairumā spēļu, arī šoreiz ''baroni'' mača beigās spēlēja caur jamaikieti Efedžuku, kamēr VEF vairāk paļāvās uz kolektīvām darbībām. Minūti pirms spēles beigām ''Barons'' ieguva piecu punktu pārsvaru, taču tas vēl nebija viss. Mača izskaņā ''VEF Rīga'' aizsargam Valteram bija iespēja panākt izlīdzinājumu, taču viņa raidītais tālmetiens (pusbrīvs) izrādījās neprecīzs. Skanot mača beigu sirēnai, ''baroni'' varēja nedaudz uzelpot - 73:70.

Uzvarētāju rindās ierasti rezultatīvi spēlēja Efedžuku, kurš guva 25 punktus. 12 punktus guva Timermanis, bet desmit pievienoja spēlējošais treneris Helmanis. Zaudētāju sastāvā 16 punktus guva Ingus Bankevics, kurš spēli iesāka no rezervistu soliņa.

Nākamo savstarpējo spēli abas komandas aizvadīs sestdien, 15. maijā, pulksten 17:05 Daugavas Sporta Namā (DSN).