Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis: ''Ernangomess pelnījis spēlēt vairāk''

© USA Today Sports / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" latviešu spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis izteicies, ka viņa komandas biedrs Villijs Ernangomess esot pelnījis lielāku spēles laiku, nekā tas bijis pirmajās divās sezonas spēlēs.

Lai gan vasarā kluba vadība Ernangomesu pieskaitīja pie jaunā "Knicks" modeļa galvenajiem spēkiem, sezonas ievadā spāņu centrs spēlējis minimāli - laukumā iziets vienā mačā un nospēlētas vien četras minūtes. Porziņģis, kurš ir labs Villija draugs arī ārpus laukuma, "New York Post" izteicies, ka, viņaprāt, Ernangomess būtu pelnījis spēlēt vairāk.

"Zinu, ka viņš ir grūtā pozīcijā, viņš vēlas spēlēt, jo smagi strādājis visu vasaru. Viņš bija savā izlasē, viņš mīl basketbolu un vēlas būt laukumā katru brīdi. Cenšos ar viņu runāt, lai nenokar galvu un nekoncentrējas uz sliktajām lietām, bet gan tām lietām, ko var paveikt labāk," citēts Porziņģis. "Tādā veidā viņam jāpierāda, ka ir pelnījis būt laukumā. Mums viņš ir vajadzīgs laukumā. Kā tuvs draugs cenšos ar viņu runāt un būt drošs, ka viņš saglabā labu noskaņojumu."

"Domāju, ka jā," vaicāts, vai Ernangomess būtu pelnījis spēlēt vairāk, atbildējis Porziņģis. "Bet mums ir daudz lielo spēlētāju un saprotu, ka katrs cīnās par minūtēm. Katrs netiks pie tā, ko ir pelnījis." Pats Ernangomess atzinis, ka situācija nav viegla: "Joprojām esmu dusmīgs. Nevaru palīdzēt komandai uzvarēt, ja sēžu uz soliņa. Jau divas spēles pēc kārtas. Ir grūti. Man jāgaida mans brīdis, neko vairāk teikt nevaru."

"Domāju, ka katrs spēlētājs iet cauri šādiem brīžiem. Tas nav pasaules gals. Domāju, ka šim visam jādod viņam vēl vairāk motivācijas strādāt. Tas arī viss. Katru dienu jānāk niknam uz treniņu, jāatdod tajā sevi visu. Kādā brīdī tu būsi tik labs, ka viņi nevarēs vairs tevi ignorēt," situāciju komentējis Porziņģis.

Treneris Džefs Hornačeks atzinis, ka treniņos varot redzēt - Ernangomess ir motivācijas pilns sevi pierādīt: "Puišiem vajadzētu būt neapmierinātiem, lai gribētu strādāt vairāk, un tas arī ar viņu ir noticis. Treniņos viņš sevi cenšas pierādīt. Man patīk tas, ko redzu no viņa."

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs naktī uz trešdienu, kad izbraukumā spēlēs pret Bostonas "Celtics".

23 gadus vecais Ernangomess tika izvēlēts 2015. gada draftā ar 35. kārtas numuru, taču pirms NBA vēl sezonu nospēlēja Madrides "Real" rindās. Pagājušajā sezonā 211 centimetrus garais centrs debitēja NBA, vidēji gūstot 8,2 punktus un izcīnot 7,0 atlēkušās bumbas ik maču. NO 2013. līdz 2015. gadam abi ar Porziņģi pārstāvēja "Sevilla" komandu Spānijā.