Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis atsāk trenēties, bet ne ar pilnu jaudu

© USA Today Sports/ SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas kluba Ņujorkas "Knicks" zvaigzne Kristaps Porziņģis atsācis trenēties, taču nepiedalījās vingrinājumos, kuros notika cīņa ar citiem spēlētājiem. Tikmēr laikraksts "The Washington Post" latvieti nosaucis par 36. labāko spēlētāju līgā, tādējādi Porziņģis atrodas uzreiz aiz bijušā komandas biedra Karmelo Entonija.

Vēl nav sākusies jaunā sezona, bet Kristaps Porziņģis, kurš septembrī palīdzēja Latvijas izlasei sasniegt Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu, cīnās ar savainojumiem. Ņujorkas "Knicks" līderis nepabeidza pārbaudes maču pret Bruklinas "Nets", jo sajuta sāpes labajā gurnā, un pēcāk viņa fiziskās aktivitātes bijušas ierobežotas.

Šodienas treniņā Porziņģis atkal bija kopā ar komandu, tomēr piedalījās tikai vingrinājumos, kuros nebija jācīnās ar citiem basketbolistiem. Galvenais treneris Džefs Hornačeks prognozēs nebija pārāk optimistisks - latvietim, visticamāk, būs jāizlaiž Ņujorkas "Knicks" pēdējais pārbaudes mačs, kas notiks piektdien. Iepriekš Porziņģis atzina, ka viņam vajadzētu būt gatavam regulārās sezonas atklāšanas spēlei, kurā jātiekas ar Karmelo Entonija pārstāvēto Oklahomsitijas "Thunder".

USA Today Sports/ SCANPIX

Interesanti, ka viens no lielākajiem Amerikas Savienoto Valstu laikrakstiem "The Washington Post" publicējis 100 labāko spēlētāju rangu, un Porziņģis atrodas līdzās Entonijam. No Ņujorkas aizmainītajam uzbrucējam gan tiek dota priekšroka, viņam atvēlot 35. vietu, bet Porziņģis seko. "Pēc Entonija aizmainīšanas Porziņģis kļuvis par "Knicks" seju. Nav šaubu, ka klubs izdarīs visu, lai pāris saspīlētos mēnešus atstātu aiz muguras, bet kā to uztvers jaunā zvaigzne? Un vēl svarīgāk: kā viņš tiks galā ar uzmanību?"

Porziņģim uzreiz seko Lamarkuss Oldridžs, Kemba Vokers, Ēriks Bledso, Kriss Midltons un Eiverijs Bredlijs. Kamēr viņam priekšā ir Entonijs, Andrē Dramonds, Sīdžejs Makolums, Kevins Lavs un Demārs Derozans. Protams, ranga pirmajā vietā ir Lebrons Džeimss, bet viņa tuvākie sekotāji nāk no Rietumu konferences - Kevins Durents, Kavai Lenards, Stefens Karijs, Rasels Vestbruks un Džeimss Hārdens.