FIB kratīšanas laikā konfiscējis Porziņģa aģenta datoru

© Scanpix.ee

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) veicis kratīšanu latviešu basketbolistu Kristapu Porzziņģi pārstāvošās aģentūras "ASM Sports" telpās un esot konfiscēts arī Porziņģa aģenta Endija Millera dators, ziņo amerikāņu mediji.

FIB jau kopš 2015. gada esot veikusi izmeklēšanu saistībā ar iespējamo NCAA treneru un spēlētāju kukuļošanu. Starp desmit aizturētajām personām esot bijušais aģents Kristians Doukinss, kurš tiekot apsūdzēts kukuļdošanā un naudas atmazgāšanā. Turklāt tiek vēstīts, ka Doukinss esot iztērējis 42 000 dolāru "Uber" pakalpojumu apmaksai ar kāda NBA basketbolista kredītkarti.

Porziņģi NBA pārstāv "ASM Sports" dibinātājs Endijs Millers. Pēc hoopshype.com apkopotajiem datiem, Millers šobrīd ir septītais pelnošākais aģents NBA - viņš oficiāli pārstāv 30 spēlētājus par kopējo summu vairāk nekā 150 miljonu apmērā. Millers lielākos šobrīd aktīvos līgumus sagādājis Kailam Lourijam (šosezon saņems 28,7 miljonus), Serdžam Ibakam (20 miljoni), Džefam Tīgam (19 miljoni), Timofejam Mozgovam (15,3 miljoni).

Šajā gadījumā gan runa ir par koledžu basketbola spēlētājiem un treneriem, kuriem esot veikti maksājumi. Starp aizturētajiem esot arī sporta apģērbu ražotājas "adidas" pārstāvis.

Luivilas universitāte apsverot atbrīvot no amata vīriešu komandas galveno treneri Riku Pitino, kurš varētu būt iesaistīts krimināllietā. Pazīstamais speciālists Luivilā strādā jau 16 gadus, bet iepriekš bijis galvenais treneris arī NBA.