Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

LBL neilgi pirms sezonas sākuma paliek bez bronzas medaļnieka "Barona"

© F64

Latvijas trešais spēcīgākais klubs "Barons kvartāls" nolēmis nepiedalīties šajā "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas sezonā, sarunā ar ziņu aģentūru LETA paziņoja kluba valdes priekšsēdētājs Jānis Pormalis.

Sīkākus iemeslus nestartēšanai Pormalis minēt nevēlējās, taču uzsvēra, ka virknei citu komandu, neskaitot abus milžus VEF un "Ventspili", nav viegla finansiālā situācija un ka arī dalības maksas nosacījumi nav pārāk izdevīgi. Tāpat Pormalis norādīja, ka organizatori nepiedāvā pienācīgu mārketinga un reklāmas iespēju platformu, tādējādi pārāk neveicinot jaunu sponsoru piesaistes iespējamību. Pormalis atklāja, ka "Barons kvartāls" negrasās spēlēt arī LBL 2. divīzijā un pagaidām nevarēja prognozēt, vai sezonu vēlāk gaidāma vienības atgriešanās augstākajā sabiedrībā.

Ja vien "Barons kvartāla" sakarā kas pēkšņi nemainīsies, "OlyBet" Latvijas Basketbola līga tādējādi ir palikusi vairs tikai ar deviņām komandām, turklāt joprojām zem jautājuma zīmes ir Jūrmalas vienība. Latvijas basketbola līgu direktora pienākumu izpildītājs Edgars Bērziņš iepriekšējā nedēļā lielāku un oficiālāku skaidrību prognozēja pēc Latvijas Basketbola savienības valdes sēdes, kas paredzēta rīt. Bērziņš atzina, ka provizoriskais plāns ir sezonu sākt 27. septembrī un atklāšanas spēlē "Ogre" varētu uzņemt čempioni VEF. Valkas un VEF komandas turpinās spēlēt nepilnu apļu skaitu.

"Barons kvartāls" iepriekšējā regulārajā sezonā ar 17 uzvarām un 15 zaudējumiem ieņēma piekto vietu desmit komandu konkurencē, bet ceturtdaļfinālā pieveica "Jēkabpili" (84:89, 82:76, 92:93, 83:67, 70:65). Pusfinālā tika atzīts "Ventspils" pārākums (66:108, 69:87, 68:100), bet cīņā par bronzu rīdzinieki pārspēja "Valmieru"/"Ordo" (63:69, 90:73, 79:60, 83:65). Augstākajā līgā "Barons" nespēlēja arī 2011./2012.g. sezonā, taču toreiz viņi triumfēja 2. divīzijā.

Atgādinām, ka augustā līdzdalību "OlyBet" LBL 2017./2018. gada čempionātā apstiprināja desmit komandas no Rīgas (VEF, "Barons kvartāls", "Latvijas Universitāte"), Ventspils, Valmieras, Jēkabpils, Liepājas, Jūrmalas, Ogres un Valkas.