Bagatskis: Esmu pārliecināts, ka izdarīsim secinājumus pēc šīs spēles

© F64

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēcspēles preses konferencē norādīja, ka trešajā ceturtdaļā, iespējams, vajadzējis ņemt vērā, ka daži spēlētāji pēdējās dienās nav jutušies veseli, taču Latvijas izlase ir komanda un nevar visu maču spēlēt ar pieciem spēlētājiem.

"Pats galvenais ir uzvara. Žēl, ka tā sanāca ne tik vienkārša, kā gribētos. Spēlētājiem jau pēc mača teicu, ka šodien visu spēli bijām vadībā, jo bija uzbrukums, nevis aizsardzība," stāsta Bagatskis. "Aizsardzībā bija sīkās kļūdas - vienreiz nepacēla roku, otrreiz lieki palīdzēja, trešoreiz nepaņēma bumbu. Tagad ir skaidrs, kāpēc pret beļģiem viņi sameta 90 punktus un nepiedeva vaļības arī turkiem."

"Pret tādām komandām kā Lielbritānija no vienas puses ir viegli gatavoties, bet no otras puses grūti, jo viņi nav prognozējami," skaidro treneris. "Pie mazākās iespējas viņi soda pretiniekus. Paskatieties uz viņu metienu precizitāti no spēles - 52%. Tas ir ļoti augsts procents mūsdienu basketbolā. Protams, ir grēks sūdzēties arī par mūsu procentu. Mums bija laba bumbas kustība, labi metieni, kurus realizējām."

"Runājot par trešo ceturtdaļu, Iespējams, man vajadzēja ņemt vērā, ka daži spēlētāji iepriekšējās dienās nejutās labi. Bets mēs esam komanda, es nevaru spēlēt ar pieciem spēlētājiem. Bija jāiemet viens vai divi metieni un viss būtu kārtībā, nebija sasteigtu metienu. Puiši jau nespēlēja slikti, bija brīvi metieni pat no groza apakšas, taču mēs tos netrāpījām un viņi mūs sodīja. Brīžiem tās pat bija avantūras, bet viņi trāpīja. Cik šodien sameta Džonsons? (18 punkti - J.F.) Iepriekšējās divās spēlēs viņš kopā bija iemetis trīs punktus."

F64

"Brīžiem mēs, treneri kā papagaiļi stāstām, ka spēle rit 40 minūtes. Esmu pārliecināts, ka izdarīsim secinājumus pēc šīs spēles, jo nākamie pretinieki jau būs nopietnāki," saka Bagatskis. "Gudrie mācās no savām kļūdām, bet ģēniji no citu kļūdām. Jau pirms spēles puišiem rādīju vakardienas Vācijas un Izraēlas spēles piemēru. Sešas minūtes līdz spēles beigām izskatījās, ka vācieši kontrolē spēli. Televīzijas kameras parādīja soliņu, uz kura spēlētāji smējās un māja skatītājiem. Mēs zinām, ar ko tas beidzās. Visās spēlēs galvenais ir attieksme - pret sevi un zālē pavadītajām treniņu stundām, kā arī pret komandas biedriem."

"Krievija, Turcija un Serbija ir prognozējamākas komandas nekā Lielbritānija, taču, ja gribi uzvarēt, tad jāmāk spēlēt pret visiem pretiniekiem. Katram ir savs stils, " uzsver treneris. "Krievi, serbi un spāņi ir pieredzējušākās komandas turnīrā, tām ir tikai Eirolīgas un NBA spēlētāji. Svarīgi ir mācēt nomierināties, savākt sevi sarežģītās situācijās."

Spēles laikā Jānis Strēlnieks vienubrīd devās uz ģērbtuvēm, bet mača beigās tomēr atgriezās ne tikai uz soliņa, bet arī laukumā. "Tā ir attieksme. Bijušais Jāņa komandas biedrs intervijā vienā no izdevumiem teica, ka patriotisms esot pakazuha. Bet mums puse komandas dzīvo nevis savā viesnīcas istabā, bet kaut kur citur... Taču viņi sevi nežēlo un tas parāda attieksmi."

"Mani imponē, ka Krievijas izlase spēlē ar pieredzi un neraustās. Serbi tāpat kā pret mums arī pret Krievijas izlasi no pirmās minūtes mēģināja ķert, grābt, bakstīt. Krievi to pacieta, neraustījās. Viņi mācēja turēt un neatbildēt. Bija situācija, kad serbs iesita pretiniekam, bet pats saķēra aci, it kā viņš būtu cietējs. Mēs atbildējām nevis ar basketbolu, bet ar emocijām. Krievi māk spēlēt un gaidīs savu momentu."

Sports

Neuzvarētais Latvijas bokseris Jevgenijs "The Hurricane" Aleksejevs vakar Spānijā pieveica Misto Abdulaevu no Vācijas, tādējādi sasniedzot jaunus augstumus profesionālajā karjerā. Aleksejevs izcīnīja IBO Eiropas čempiona jostu vidējā svarā un pagarināja savu uzvaras rekordu līdz 17-0-0.

Svarīgākais