Dāvis Bertāns gatavs spēlēt šodien pret britiem, nav skaidrības par Meieru

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns būs gatavs piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīra trešās spēļu dienas mačā pret Lielbritāniju, kas sāksies plkst. 14:15.

NBA kluba Sanantonio "Spurs" medicīniskā dienesta pārstāvis akceptējis Dāvja Bertāna piedalīšanos šīdienas spēlē. Savainotajam pirkstam esot iegādāta īpaša uzmava, bet pats basketbolists jūtoties labi.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Labās (metiena) rokas mazo pirkstu Dāvis savainoja mačā pret Serbiju, kurā guva 16 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, kā arī nopelnīja piecas piezīmes, laukumu pamesdams emociju izvirdumā. Latvijas izlase šo spēli zaudēja ar 82:92. Bet nākamajam mačam pret Beļģiju, ko Latvija uzvarēja ar 92:64, jaunākais no brāļiem Bertāniem pat nebija saģērbies, bet pirksts bija ievietots šinā.

Pēc spēles pret Beļģiju Dāvis atklāja, ka pirksts neesot lauzts un nesāpot, taču aturējās no prognozēm, kad viņš varētu atgriezties laukumā.

Pārējie sasirgušie spēlētāji, ieskaitot Jāni Strēlnieku un Mārtiņu Meieru, kuri nepiedalījās vakardienas treniņā, jūtoties labāk, tomēr apstiprinājums par viņu dalību mačā vēl nav saņemts. Pašlaik dakteri dara visu iespējamo, lai spēlei gatavs būtu arī Meiers.

Svarīgākais