Dāvis Bertāns gaida dakteru slēdzienu, pirksts nesāpot

© Romāns Kokšarovs / f64

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns pēc uzvaras pār Beļģiju pastāstīja par savu pirksta traumu, kā dēļ bija spiests izlaist šo spēli, un par emocijām pēc zaudējuma serbiem.

Valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis pēcspēles preses konferencē neprecizēja, kas vainas Dāvja pirkstam, taču norādīja, ka jau naktī zinājis, ka jaunākais no brāļiem Bertāniem pret beļģiem nevarēs spēlēt.

"Vakardienas spēlē pret serbiem kaut kas notika ar labās rokas mazo pirkstu. Vēl gaidām, ko dakteri teikts," stāsta pats Dāvis, kura savainotais pirksts iekārtots šinā. "Par sajūtām grūti spriest, bumbu neesmu turējis rokās kopš vakardienas. Taču sāpes nejūtu. Vakar gan pirksts noteikti nebija taisns. Rītdien ir brīvdiena, domāsim, ko varam darīt lietas labā. Rentgens tika veikts, pirksts nav lauzts."

Vaicāts par to, kā bija vērot spēli no malas, Dāvis atzīst, ka uzvarētu spēli skatīties no malas ir vieglāk. "Pie plus četri gan bija grūtāk, bet tad atkal ieguvām lielu pārsvaru un kļuva vieglāk. Domāju, ka komanda šodien nospēlēja labi. Kamēr spēlējām ar prātu un gudri uzbrukumā, viss bija kārtībā."

Vakardienas spēlē pret serbiem Dāvis bija ļoti emocionāls un pēc mača līdzīgi kā vairums spēlētāju izvēlējās ar medijiem nerunāt. "Tāpēc arī es ātri pagāju jums garām, lai nepateiktu kaut ko, kas vēlāk būtu jānožēlo. Pārdzīvojums bija ne tikai par konkrētām situācijām laukumā, bet par visu spēli kopumā, jo varējām uzvarēt. Emocijas bija smagas, tādēļ varēja pasprukt arī kādi nelabāki vārdi. No arēnas jau aizbraucu nomierinājies, bija jābrauc veikt rentgens."