Serbija nosauc sastāvu: Nespēlēs arī Kaliničs un Nedovičs

© AFP/ SCANPIX

Latvijas pirmās pretinieces Serbijas basketbola izlases galvenais treneris Saša Džordževičs nosaucis 12 spēlētājus, kas pārstāvēs valsti Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pēdējā brīdī kļuvis zināms, ka nespēlēs arī Nikolā Kaliničs un Nemaņa Nedovičs.

Serbijas izlasei šovasar pietrūkst daudzu potenciālo līderu un zvaigžņu - Milošs Teodosičs, Nikolā Jokičs, Nikolā Bjelica, Miroslavs Raduļica un citi. Par Nemaņas Nedoviča savainojumu bija zināms jau kādu laiku, tomēr serbi saglabāja cerību, ka basketbolists varēs piedalīties finālturnīrā. Tomēr pēc pēdējās pārbaudes secināts, ka "Unicaja" eksplozīvais aizsargs spēlēt nevarēs.

Arī Eirolīgas čempions "Fenerbahce" sastāvā Nikolā Kaliničs sūdzējās par to, ka viņa ķermenim slodze pēdējos gados bijusi pārlieku liela un šovasar vajadzētu izlaist dalību izlasē, tomēr, patriotisku jūtu vadīts, centās atgriezties laukumā. Tagad kļuvis zināms, ka viens no Eirolīgas labākajiem vieglajiem uzbrucējiem tomēr nevarēs spēlēt.

Līdz ar to Džordževičam atvieglota sastāva izvēlēšanās procedūra, jo līdz šim ierindā bija palikuši tikai 14 kandidāti.

Savā otrajā Eiropas čempionātā spēlēs karjeras pirmo pusi Valmierā un Ventspilī uzspēlējušais Vladimirs Štimacs, kurš piedalījies arī 2014. gada Pasaules kausā, bet pagājušajā vasarā debitēja olimpiskajās spēlēs.

Latvijas un Serbijas duelis Eiropas čempionāta pirmajā dienā Stambulā paredzēts 1. septembrī.