Problēmas ar lidmašīnu liedz Lietuvas izlasei izlidot uz „EuroBasket 2017”

© Foto: Instagram.com/ krepsinionamai

Lietuvas basketbola izlase tehnisku problēmu dēļ nav varējusi izlidot uz „EuroBasket 2017” B apakšgrupas norises vietu Telavivu, bet Donāta Motejūna laicīga pievienošanās izlasei tiek apšaubīta Hjūstonas plūdu dēļ.

Lietuvas izlase uz Telavivu bija plānots izlidot šodien, un komanda jau bija iekāpusi lidmašīnā, taču radās neparedzēti sarežģījumi. Pēc pusotras stundas ilgas gaidīšanas Lietuvas izlase saņēma vēsti, ka tehniskās problēmas tomēr nav izdevies novērst, tādēļ izlases basketbolisti vēl šobrīd gaida Viļņas lidostā savu izlidošanu.

Tā gan nav vienīgā avioproblēma, kas saistīta ar Lietuvas izlasi. Jau vēstīts, ka izlases vadība deva atvēli Donātam Motejūnam doties uz Hjūstonu pieredzēt sava pirmdzimtā nākšanu pasaulē. Bija paredzēts, ka viņš pievienosies izlasei jau Telavivā 30. augustā.

Taču Hjūstonai šajās dienās pāri brāžas ļoti spēcīga vētra, un lidosta ir applūdusi. Šobrīd lidosta ir slēgta komerciālajiem lidojumiem un nav skaidrības, kad tā atsāks funkcionēt pilnībā, reizē arī radot bažas, vai Motejūns, viens no izlases līderiem, paspēs uz Lietuvas pirmo spēli pret Gruziju. Lietuvas izlases treneris Daiņus Adomaitis sarunā ar savas valsts medijiem gan norādīja, ka cer uz Motejūna veiksmīgu ierašanos laikā.