Dāvis Bertāns pikts par spīti uzvarai: "Ozolam vispār nevajadzētu tiesāt basketbolu"

© Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas basketbola izlase ar pārliecinošu uzvaru pār Čehiju (103:69) atvadījās no vietējās publikas un aizvadīja pēdējo pārbaudes spēli pirms Eiropas čempionāta. Dāvis Bertāns pēc panākuma gan nebija labākajā omā.

"Atklāti varu pateikt, ka tiesnesim Ozolam vispār nevajadzētu tiesāt basketbolu," Dāvi Bertānu citē ziņu aģentūra LETA. "Esmu priecīgs par komandas darbu, bet, lai arī mums bija 30 punktu pārsvars, ir jātiesā normāli - abām izlasēm vienādi. Uzskatu, ka bija slikta tiesāšana abos virzienos, kas ļoti nokaitināja."

"Par spēli esmu priecīgs, jo ieguvām pārsvaru un noturējām to līdz pat galam. Ļoti svarīgi uz čempionātu braukt ar uzvaru pēdējā pārbaudes spēlē," 24 gadus vecais uzbrucējs turpināja. "Komanda ir gatava, treniņos un spēlēs komunikācija paliek arvien labāka. Domāju, uz Eiropas čempionātu būsim vislabākajā formā. Rīgā bija prieks spēlēt, jo atmosfēra bija lieliska, daudz cilvēku nāca uz spēlēm."

Sanantonio "Spurs" spēlētājs pret čehiem laukumā pavadīja 16 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus (2p. 1/4, 3p. 0/1, 1p. 2/2), izdarīja piecas rezultatīvas piespēles un sakrāja piecas piezīmes. Atgādinām, ka Latvijas izlase Eiropas čempionātu Stambulā uzsāks 1. septembrī pret grupas favorīti Serbiju. Vēl grupā būs mājiniece Turcija, Lielbritānija, Krievija un Beļģija. Finālturnīrā pēc ilgāka pārtraukuma tiesās arī Bertāna kritizētais Arnis Ozols.