Valstsvienībai pievienojas Strēlnieks, priekšā četras spēles Rīgā

© F64

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienībai pirmdien, 7. augustā, pievienojās saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks. Jaunās nedēļas sākumā izlases sastāvā atgriezās Kristaps Janičenoks, Dāvis Bertāns un Ojārs Siliņš.

Ainara Bagatska vīri sestdien Klaipēdā pabeidza pārbaudes spēļu ciklu tuvajās ārzemēs, no Somijas un Lietuvas pārbraucot ar vienu uzvaru, diviem zaudējumiem un panākumu treniņspēlē pret somiem. Šajās pārbaudēs komanda iztika bez vairākiem pamatsastāva spēlētājiem.

Visas atlikušās pārbaudes spēles notiks Rīgas arēnā - 11. augustā pret Poliju, 19. augustā pret Lietuvu, 20. augustā pret Rumāniju un 24. augustā pret Čehiju. Spēļu sākums plkst. 19:30 un tām varēs sekot arī LTV7 tiešraidēs.

Pirmdienas vakarā valstsvienība pulcējās uz slēgtu treniņu “Elektrum” Olimpiskajā centrā. Izlasei pievienojās pamata saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, turklāt pēc piecu dienu pauzes ierindā atgriezās arī Kristaps Janičenoks, Dāvis Bertāns un Ojārs Siliņš.

Strēlnieks 11. jūnijā kļuva par trīskārtēju Vācijas čempionu, palīdzot “Brose Bamberg” finālsērijā līdz trīs uzvarām pārspēt Oldenburgas “EWE Baskets” ar 3-0. Bavārijas klubs triumfēja Bundeslīgā arī 2015. un 2016. gadā.

Aizsargs aizvadīja līdz šim labāko starptautisko sezonu, sasniedzot labāko attiecību Eirolīgā izdarīto piespēļu un pieļauto kļūdu skaita ziņā. Strēlnieka rēķinā 22 spēlēs 76 piespēles un 26 kļūdas, jeb vidēji uz vienu kļūdu reģistrētas 2,92 rezultatīvas piespēles.

Starpsezonā Strēlnieks piedzīvoja vēl vienu priecīgu notikumu - pasaulē nāca viņa un Ievas Jansones pirmdzimtā meita. Jāpiebilst, ka 2016. gadā par tēvu kļuva ari Jāņa draugs un cīņubiedrs Latvijas valstsvienībā - Dairis Bertāns, kuram sieva dāvāja dēlu.

Sagaidāms, ka otrdien valstsvienība būs pilnā sastāvā - no Dienvidāfrikas mājās atgriezies Kristaps Porziņģis. Spēka uzbrucējs jūlija otrajā pusē piedalījās valstsvienības treniņos Rīgā un Liepājā, bet aizvadītajā nedēļā izpildīja NBA uzliktos pienākumus, sacenšoties draudzības spēlē Āfrikā.

Svarīgākais