"Jēkabpils" piesakās startam LBL, taču dalību negarantē

© L. Irša, bkjekabpils.lv

Piektdien, 28. jūlijā basketbola kluba “Jēkabpils” valde ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu pieteikt „Jēkabpils” komandu dalībai „OlyBet” Latvijas Basketbola līgā (LBL). Tomēr pastāv iespēja, ka no dalības vēl var nākties atteikties.

Finansējuma trūkuma dēļ kluba liktenis līdz šim ir bijis neskaidrs, un izšķirošā lēmuma pieņemšana par tā pastāvēšanu arvien tikusi atlikta.

„Komandu dalībai līgā mēs esam pieteikuši, bet klubam trūkst finansējuma sezonas uzsākšanai. No Jēkabpils mēra Raivja Ragaiņa un mēra vietnieces sociālajos jautājumos Līgas Kļaviņas puses ir publiski izskanējis apgalvojums, ka Jēkabpils domes koalīcija par papildu finansējuma piešķiršanu lems, ja būs iesniegums no BK „Jēkabpils” valdes, kā arī medijiem ir pausts apliecinājums, ka dome nākamā gada budžetā negrasās samazināt klubam līdzšinējo finansējumu," skaidro kluba prezidents Leonīds Salcevičs.

"Balstoties uz šiem paziņojumiem, esam sagatavojuši dokumentu, kas tiks iesniegts Jēkabpils domes koalīcijai, kurā BK „Jēkabpils” lūdz pašvaldību garantēt, ka tā šogad sezonas uzsākšanai klubam papildu piešķirs 25 tūkstošus eiro un nākamā gada budžetā nesamazinās līdz šim klubam atvēlēto summu, proti, 100 tūkstošus eiro. Ja nedēļas laikā Jēkabpils koalīcija nesniegs atbildi un negarantēs finansējuma piešķiršanu, tad klubs līgumus ar spēlētājiem neslēgs un atsauks savu dalību Latvijas čempionātā,” norāda Salcevičs.

Tas, vai Jēkabpils basketbolisti šajā sezonā spēlēs „OlyBet”LBL, šobrīd ir atkarīgs no Jēkabpils domes koalīcijas lēmuma.

Biedrība “Basketbola klubs Jēkabpils” tika dibināta 2012. gada 20. aprīlī. Kopš tā brīža basketbola klubs “Jēkabpils” piecas sezonas cīnījies Latvijas Basketbola līgā un četras sezonas Baltijas Basketbola līgā. Piecu gadu laikā vēl pavisam jaunais klubs savai pilsētai divas reizes ir atnesis bronzas slavu - gan 2013./2014. gada sezonā, gan 2014./2015. gada sezonā “lūši” ar neatlaidību un cīņassparu izcīnīja trešo vietu LBL. Starptautiskajā arēnā vislabāk veicās 2015./2016. gada sezonā, kad “Jēkabpils” basketbolisti BBL ieguva piekto vietu.

Svarīgākais