Jūrmalas komanda ar domes atbalstu arī nākamsezon spēlēs LBL

© Foto: Māris Greidāns

Latvijas Basketbola savienība pēc tikšanās ar Jūrmalas mēru Gati Truksni paziņojusi, ka šīs pilsētas komanda arī nākamsezon spēlēs Latvijas Basketbola līgā. Iepriekš LBL spēlēja "Jūrmala"/"Fēnikss", kuras vadība iepriekš paziņoja, ka nepietiekamo finanšu līdzekļu dēļ nevarēs turpināt dalību LBL.

Trešdien, 26. jūlijā, Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis tikās ar Latvijas Basketbola savienības prezidentu Valdi Voinu un LBS ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu. Pārrunājot basketbola dzīves aktualitātes pilsētā, G. Truksnis informēja, ka basketbols Jūrmalā saņem nopietnu pašvaldības atbalstu visos līmeņos un Jūrmalas komanda arī 2017./2018. gada sezonā startēs OlyBet Latvijas Basketbola līgas turnīrā.

Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins: “Par basketbola tradīcijām Jūrmalā liecina gan godalgotās vietas Jaunatnes līgas čempionātā, gan jūrmalnieka Mārtiņa Meiera līdzdalība valstsvienībā. Kopš 2012. gada sezonas, kad “Jūrmala/Fēnikss” sāka spēlēt Latvijas Basketbola līgas augstākajā divīzijā, Jūrmalas komanda ir ieguvusi un nostiprinājusi popularitāti gan pilsētā, gan visā Latvijā, un aktīvi iesaistījusies cīņā par valsts čempionāta medaļām. LBS augstu vērtē gan BK “Jūrmala” prezidenta Jāņa Drulles līdzšinējo ieguldījumu kluba attīstībā, gan Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa atbalstu klubam un basketbola infrastruktūras attīstībai pilsētā. Esam pārliecināti, ka, sadarbojoties visām ieinteresētajām pusēm, Jūrmalas komanda turpinās priecēt savus atbalstītājus.”

Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis: “Jūrmalas pašvaldība atbalsta basketbola dzīvi visos līmeņos un šī tradīcija tiks turpināta. Arī attīstot infrastruktūru - basketbolisti jau apguvuši nesen uzcelto sporta zāli Kauguros, tiek plānota zāles celtniecība Lielupē. LBL čempionāts ir tradīcijām bagātākais nacionālā mēroga turnīrs sporta spēlēs un Jūrmalas komandas līdzdalība mūsu pilsētai ir ļoti svarīga. Labas tradīcijas jāsaglabā, tāpēc dome izdarīs visu nepieciešamo, lai arī turpmāk nodrošinātu Jūrmalas vīriešu komandas līdzdalību LBL čempionātā.”

Komanda “Jūrmala/Fēnikss” Latvijas Basketbola līgas augstākajā divīzijā spēlējusi sešus gadus un trīs reizes piedalījusies izslēgšanas turnīrā. Labākais rezultāts - ceturtā vieta 2014. gadā. Pagājušajā sezonā jūrmalnieki ierindojās septītajā vietā 10 komandu konkurencē.

Vēl pirms dažām dienām "Jūrmala/Fēnikss" valdes priekšsēdētājs Jānis Drulle portālam Sportacentrs.com atzina, ka komanda nevarēs turpināt piedalīties LBL: "Nevaram savākt nepieciešamos finanšu līdzekļus, lai arī nākamsezon spēlētu LBL," atzīst Drulle. "Pats esmu sarūgtināts, bet, ko nevar celt, to nevar nest. Pašreizējā situācijā piesaistīt sponsorus ir ļoti grūti, pilsētas domes cilvēki nevar palīdzēt, bet pašam ieguldīt tādus līdzekļus nav manos spēkos. Runa tomēr ir par vairākiem simtiem tūkstošu eiro."

Drulle iepriekš arī apstiprināja, ka līgumi ar "Jūrmala/Fēnikss" līdzšinējiem spēlētājiem ir pārtraukti, ļaujot viņiem kļūt par brīvajiem aģentiem.

Svarīgākais