Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Maķedonija pārspēj Vāciju

Šodien Eiropas čempionātā basketbolā Maķedonijas izlase E grupas spēlē pārspēja Vāciju ar rezultātu 86:75, tādējādi izcīnot pirmo uzvaru un komanda joprojām saglabā izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā.

Spēle iesākās diezgan mazrezultatīvā spēlē, jo pirmo trīs minūšu laikā abas komandas kopā pamanījās gūt vien trīs punktus. Ceturtdaļas turpinājumā laukumā turpināja dominēt aizsardzībā un tikai tās beigās abas komandas nedaudz atraisījās uzbrukumā un sāka būt nedaudz precīzākas. Pirmo ceturtdaļu gan nedaudz savā labā pabeidza Maķedonijas izlase, kura iekrāja četru punktu pārsvaru - 18:14. Otro ceturtdaļu pārliecinošāk uzsāka Vācijas izlases basketbolisti, kuri divu minūšu laikā ātri vien panāca neizšķirtu. Arī turpinājumā laukumā bija vērojama ļoti līdzīga spēle un varēja manīt, ka spēle ļoti līdzīgas komandas pēc spēku samēra. Kopumā otrajā ceturtdaļā turpinājās rezultatīvā cīņa, kura tika uzsākta jau pirmās ceturtdaļas beigās. Līdz puslaika beigām gan nekas būtisks uz laukuma nemainījās. Lai arī cīņa bija diezgan sīva un principiāla, pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti 36:36.

Otro puslaiku ar nelielu ofensīvu uzsāka Maķedonija, kura izvirzījās ātri vien vadībā ar 45:38 un, iespējams, ka tas arī bija izšķirošais izrāviens spēlē. Maķedonija turpmākajā ceturtdaļas gaitā nespēja ne palielināt šo pārsvaru, ne arī to noturēt, jo ļoti ātri Vācijas izlase atspēlējās, pēc kā Maķedonijas izlases galvenais treneris pieprasīja minūtes pārtraukumu. Trešajā ceturtdaļā gan spēle bija ļoti nestabila, jo uzreiz Maķedonija atkal spēja atgūt šo septiņu punktu pārsvaru un atkal jau tie atradās vadībā. Līdz ceturtdaļas beigām gan šoreiz Maķedonijas izlases basketbolisti ne tikai spēja nosargāt šo iekrāto pārsvaru, bet pat izvirzīties vadībā ar divpadsmit punktiem. Trešā ceturtdaļa kopumā noslēdzās ar 62:50 un, iespējams, Maķedonija bija veikusi spēles izšķirošo izrāvienu. Ceturtā ceturtdaļa iesākās ar vēl vienu precīzu Maķedonijas uzbrukumu, pēc kā tika panākts jau plus 15 - 65:50 un likās, ka uzvarētājs spēlē praktiski ir izšķirts. Tā arī notika un Maķedonijas izlases izrāviens otrā puslaika sākumā bija izšķirošais visā spēlē un Maķedonija svinēja arī uzvaru visā spēlē ar rezultātu 86:75.