Beļģija pagarinājumā uzvar Krieviju un izvirzās pirmajā vietā

© fiba.com

Beļģijas basketbolistes sestdien, 17. jūnijā, Eiropas čempionāta spēlē pagarinājumā uzvarēja Krievijas izlasi 76:75 un izvirzījās D grupas līderpozīcijās.

Pirms pēdējās kārtas cīņu par uzvaru grupā turpina trīs komandas - Beļģija, Krievija un Latvija. Savstarpējo spēļu iznākumi tās sarindo sekojoši: Beļģija (1-0, +1), Krievija (1-1, +11), Latvija (0-1, -12).

Latvija pirmo vietu grupā var izcīnīt divos gadījumos. Pirmais - uzvara pār Beļģiju un Krievijas zaudējums pret Melnkalni. Otrais - ja Krievija apspēlēs Melnkalni, jāuzvar Beļģija ar 24 punktu pārsvaru. Tas būs pietiekami, lai apsteigtu krievietes savstarpējo cīņu kopvērtējumā (1-1, +12). Beļģijas apdzīšanai otrajā situācijā pietiks ar +7.

D grupas kopvērtējums

# Komanda U-Z Attiecība
1 Beļģija 2-0 +3
2 Krievija 1-1 +11
3 Latvija 1-1 +9
4 Melnkalne 0-2 -23

Beļģijas jaunās spēlētājas Emma Mēsemana, Kima Mestdaga un Žulī Vanlū pirmajā puslaikā nospēlēja ar lielu pārliecību. “Kaķi” ar panākumiem uzbruka gan soda laukumā, gan apdraudēja Krievijas grozu no distances. Vienā brīdī pārsvars sasniedza 19 punktu atzīmi, bet pārtraukumā komandas devās pie atzīmes plus četrpadsmit - 46:32.

Mēsemana pirmajās 20 minūtēs iemeta 7 no 8 metieniem no spēles. Mestdaga realizēja 3 no 4 metieniem, kā arī visus četrus brīvmetienus, kamēr Vanlū realizēja divus no četriem tālmetieniem. Trio sameta 33 punktus - par vienu vairāk nekā krievu spēlētājas kopā. Krievijai ar četriem punktiem atzīmējās Epifānija Prinsa, bet pārējām nebija vairāk par sešiem.

Otrajā puslaikā Vadejeva vairāk pievērsās spēles organizēšanai, punktu gūšanu uzticot partnerēm. Marija Vadejeva un Žoselina Maiga radīja pretsparu groza apakšā, Jevgeņija Beļakova un Jeļena Kirilova palielināja apdraudējumu tālāk no groza. Pirmo ofensīvu Beļģija atvairīja, taču pamatlaika pēdējās desmit minūtēs sāka izjust problēmas.

Maiga izskaņā atstāja laukumu ar piecām piezīmēm, taču savas iespējas labi izmantoja cita centra spēlētāja Ksenija Tihoņenko. Viņas metiens sešas sekundes pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu - 68:68. Beļģija pēc minūtes pārtraukuma uzticēja bumbu Mēsemanai, taču krievietēm izdevās viņu labi nosegt. Papildlaiks!

Pagarinājuma sākumā ar pieciem punktiem izcēlās Beļakova, taču Krievijas pārsvars bija minimāls - 74:75. Pēdējā minūtē Krievija atvēlētajā laikā - astoņās sekundēs - nespēja dabūt bumbu pāri centra līnijai un Beļģija atkal nopelnīja tiesības uzbrukt. “Kaķi” izvirzījās vadībā, Prinsa netrāpīja divpunktu metienu un krievietēm nācās ķerties pie sodu sišanas. Antonija Delaera nebija precīza nevienā mēģinājumā, bet strīdus bumba tika Krievijai. Prinsa atspēlēja bumbu perimetrā Beglovai. Tālmetiens nebija precīzs, savukārt atlēkusī bumba tika Beļģijas spēlētājai.

Svarīgākais