VEF neizmantos iespēju spēlēt FIBA Čempionu līgā

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Pieckārtējā Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" arī nākamsezon nestartēs FIBA Čempionu līgā, kluba valdei izšķiroties par labu dalībai VTB līgā un nacionālajā čempionātā, šodien tika paziņots "VEF Rīga" oficiālajā mikroblogošanas vietnes "Twitter" kontā.

Jau pagājušajā sezonā rīdzinieki neizmantoja iespēju startēt jaunizveidotajā FIBA Čempionu līgā, atdodot šo iespēju BK "Ventspils", kura bija vienīgā Latvijas pārstāve Eirokausos. Rīgas komandas valde izlēmusi par labu jau uzņemtajai trajektorijai, arī jaunajā sezonā startējot VTB līgā un Latvijas Basketbola līgā.

Aizvadītajā sezonā Rīgas VEF ar 11 uzvarām 24 spēlēs ieņēma septīto vietu Krievijas atklātā čempionāta pamatturnīrā, bet izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā ar 0-3 rīdziniekiem nācās atzīt Jāņa Timmas pārstāvētās Sanktpēterburgas "Zenit" pārspēku. Kopumā VTB līgā Rīgas vienība aizvadījusi jau astoņas sezonas.

Latvijas čempionātā Jāņa Gailīša vadītā komanda regulārajā turnīrā jau vairākus gadus spēlē ar atlaidēm, aizvadot divus apļus, kamēr pārējās komandas (izņemot "Valku/Valgu") izspēlē četru apļu turnīru. Ar 14 uzvarām un četriem zaudējumiem Rīgas VEF nacionālā čempionāta regulāro sezonu noslēdza otrajā vietā, bet līdz piektajam čempiontitulam rīdzinieki tika ar minimālo iespējamo spēļu skaitu. Izslēgšanas spēļu pusfinālā rīdzinieki ar 3-0 atņēma valsts čempiontitulu "Valmierai/Ordo", bet finālā negaidīti pārliecinoši ar 4-0 tika apspēlēta "Ventspils".

Arī nākamsezon "VEF Rīga" galvenais treneris būs Jānis Gailītis.