Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Šmitu treniņos vēlas redzēt Losandželosas "Lakers"

© Mārtiņš Bērziņš

Rolanda Šmita ceļojumā pa NBA klubu treniņbāzēm parādījusies jauna pirmā pietura – otrdien, 6. jūnijā, Latvijas basketbola valstsvienības uzbrucēju pie sevis vēlas redzēt Losandželosas "Lakers".

Otrdien Valmieras basketbola un Spānijas kluba “Fuenlabrada” audzēknim bija paredzēts izlidot uz Bostonu, taču pirmdienas vakarā kļuva skaidrs, ka viesošanās “Eņģeļu pilsētā” vēl nav noslēgusies. Rolands Šmits saņēma uzaicinājumu piedalīties “Los Angeles Lakers” pirmsdrafta treniņā.

Tādējādi uzbrucējam divu dienu laikā jāviesojas pie diviem titulētākajiem NBA klubiem. “Lakers” ir sešpadsmitkārtēji līgas čempioni (pēdējie pieci tituli 2000.-2010. gadā izcīnīti galvenā trenera Fila Džeksona vadībā), savukārt Bostonas “ķelti” var lepoties ar 17 tituliem.

Losandželosas klubam pieder tiesības uz drafta otro numuru, kā arī uz 28. numuru, kamēr Bostona var izvēlēties pirmo, 37., 53. un 56. numuru. "Lakers" uzaicinājums ir interesants ar to, ka komandai ir tiesības izvēlēties spēlētājus tikai drafta ceremonijas pirmajā kārtā.

Šmits Losandželosā uzturējās gandrīz divas nedēļas. Vispirms spēlētājs sešas dienas gatavojās “Wasserman” aģentūras rīkotajam slēgtajam paraugtreniņam Santamonikas bāzē, savukārt vēlāk saņēma uzaicinājumus viesoties pie trijām NBA komandām.

No Bostonas latvieša ceļš vedīs uz 400 kilometrus attālo Ņujorku, kur jāpiedalās Bruklinas “Nets” treniņā. Nākamajā nedēļā jāatgriežas valsts rietumos - kaktusu un tuksnešu zemē Arizonā gaida viesošanās Fīniksas “Suns” nometnē.

Spēlētājiem, kuri dzimuši 1996. gadā vai vēlāk, ir septiņas dienas, lai atsauktu pieteikumu draftam - galīgais atteikšanās termiņš ir 12. jūnijā plkst. 17:00 pēc Austrumkrasta laika jeb pusnaktī pēc Latvijas laika. Jauno spēlētāju izvēles ceremonija notiks 22. jūnijā Ņujorkā.