Latvijai uzticēts rīkot 2011. gada pasaules U-19 basketbola čempionātu

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) nākamā gada pasaules čempionātu U-19 grupā organizēt uzticējusi Latvijai. Sieviešu čempionāts notiks Čīlē.

Latvijā pērn veiksmīgi tika sarīkots Eiropas čepionāts sievietēm, un tieši šis apstāklis kalpojis par iemeslu, kāpēc Latvijai uzticēts rīkot nākamā gada U-19 čempionātu. Paredzēts, ka turnīrs no 30. jūnija līdz 10. jūlijam notiks tajās pašās pilsētās, kur dāmu čempionāts - Liepājā, Valmierā un Rīgā.

Sieviešu čempionāts šajā pašā vecuma grupā nākamgad no 20. līdz 30. jūlijam notiks Čīlē. Abas kandidatūras saņēma vienbalsīgu FIBA valdes apstiprinājumu.

U-19 pasaules čempionāts basketbolā ir otrs prestižākais basketbola turnīrs aiz pieaugušo pasaules čempionāta. Katru gadu tas pulcē profesionālus basketbolistus, potenciālās Nacionālās Basketbola Asociācijas un Eiropas basketbola zvaigznes, labākos trenerus, skautus, aģentus un žurnālistus no visas pasaules.

Latvija nekad nav rīkojusi pasaules līmeņa sacensības basketbolā un tikai vienu reizi ir spējusi kvalificēties pasaules U-19 čempionātam. 1999. gadā U-19 pasaules čempionātā Portugālē Latvija ierindojās 9. vietā.

Svarīgākais