Vojnarovskis: Porziņģis varētu atgriezties Ņujorkā tikai septembrī

© scanpix

Ietekmīgais amerikāņu žurnālists Adrians Vojnarovskis (Adrian Wojnarowski) svētdien, 16. aprīlī, atsaucoties uz NBA avotiem, ziņo, ka Kristaps Porziņģis plāno ilgu uzturēšanos Latvijā ar iespēju atgriezties Ņujorkā tikai īsi pirms "Knicks" treniņnometnes sākuma.

Ņujorkas klubs treniņnometnes sākuma dienu publiski izziņo trīs vai četras nedēļas iepriekš. Piemēram, 2016. gadā mediju diena notika 26. septembrī, savukārt treniņnometne sākās 27. septembrī. Fila Džeksona prezidentūras laikos ierasts, ka komanda vairākas dienas trenējas Savienoto Valstu militārajā akadēmijā Vestpointā, 80 kilometrus uz ziemeļiem no Ņujorkas.

Piektdien, kad kluba prezidents publiski pamudināja Karmelo Entoniju atteikties no neaizmainīšanas iespējas (no-trade clause) un atstāt Ņujorku, dienas kārtībā parādījās nozīmīgāks jautājums, raksta Vojnarovskis: “Kristaps Porziņģis pauda nostāju par neprofesionālismu un haosu, kas valda pār viņa darba apstākļiem”.

Porziņģis neieradās uz pēcsezonas tikšanos ar kluba vadību (exit interviews). Pastāv iespēja, ka pirms došanās uz Latviju viņš sazināsies ar Džeksonu, taču izskatās, ka Porziņģis nesteidzas, atzīmē Vojnarovskis.

“Porziņģis divu sezonu garumā bijis apzinīgs komandas biedrs un darbinieks, taču kluba nozīmīgākais spēlētājs kopš Patrika Jūinga laikiem plāno savai trešajai NBA sezonai gatavoties citā pasaules malā - tālu no Fila Džeksona, trīsstūra un “Knicks” haosa.”

"Porziņģis ir izglītojis sevi, kā tiek pārvaldītas panākumiem bagātas NBA organizācijas," turpina Vojnarovskis," un tagad zina, ka "Knicks", sākot no īpašniekiem līdz menedžeriem un treneriem - nav ne tuvu, lai piedāvātu viņam platformu, uz kuras pamatiem izveidot uzvarošas komandas stūrakmeni."

“Pirms diviem gadiem Ņujorkā iesoļoja 220 centimetrus garš talants ar teicamu darba ētiku un vēlmi profesionāli attīstīties. Viņš uzticējās bijušajam trenerim Derekam Fišeram un piedāvātajām instrukcijām,” Vojnarovkis citē līgas avotus. “Džeksons bija neapmierināts ar Fišera novirzīšanos no trīsstūra, nebija vienprātības par to, kā izmantot Porziņģi uzbrukumā un kā attīstīt viņa prasmes.”

"Porziņģa vēstījums Ņujorkas mērķi pazaudējušai organizācijai ir nepārprotams: sākusies arī mana laika atskaite," noslēdz Vojnarovskis.

Izmantotie resursi:
Why Kristaps Porzingis is unhappy with Phil...

Sports

Piektdien Utenas rallijā notikušajā traģiskajā negadījumā iesaistītais Latvijas rallija pilots Kristaps Telle un stūrmanis Kaspars Grīva ir atgriezušies Latvijā, un šobrīd nav informācijas, ka viņiem būtu izvirzītas kādas apsūdzības, sarunā ar aģentūra LETA sacīja Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) viceprezidents Jānis Krastiņš.