Porziņģis pēdējā brīdī tomēr paliek malā, "Knicks" galotnē zaudē "Wizards"

© SCANPIX

Lai arī "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks pusotru stundu pirms mača sākuma ASV medijiem apgalvoja, ka Kristaps Porziņģis dosies laukumā, viņš tomēr to nedarīja, un "Knicks" bez latviešu uzbrucēja līdzdalības zaudēja "Wizards" ar 103:106.

Ierastajā uzrunā medijiem pirms spēles treneris Džefs Hornačeks norādīja, ka Kristaps Porziņģis izteicis viņam vēlmi piedalīties pēdējās četrās regulārās sezonas spēlēs un dosies laukumā arī šonakt, neilgi pirms mača sākuma tomēr tika veiktas izmaiņas. Sākumsastāvā devās Meisons Plamlī, kamēr Porziņģis muguras sāpju dēļ izlaida otro spēli pēc kārtas.

Porziņģis šosezon piedalījies 66 spēlēs, kas ir mazāk nekā debijas sezonā aizvadītās 72 spēles. Nākamais "Knicks" mačs paredzēts rītdien izbraukumā pret "Grizzlies", kam sekos vakara agrais mačs svētdien pret Toronto. Hornačeks pēc spēles izteicās, ka šaubās par Porziņģa dalību šajos mačos un pastāv reāla iespēja, ka sezona latviešu uzbrucējam jau beigusies. Kā norādīja Hornačeks, Porziņģis muguras sāpes šodien atkal sajutis tieši pirmsspēles iesildīšanās laikā, kad arī pieņemts lēmums viņu tomēr atstāt malā.

Šodienas mačā pret Vašingtonu "Knicks" ar pāris tālmetienu palīdzību izvirzījās vadībā 14:10, taču "Wizards" atbildēja ar izrāvienu 13:0 un pārņēma iniciatīvu. Mača turpinājumā "Wizards" gan nespēja atrauties pavisam drošā attālumā, taču nemitīgi bija 5-15 punktu vadībā.

Rezultatīvi spēlēja "Knicks" aizsargs Džastins Holidejs, kurš četras minūtes pirms beigām atkal pievilka savu komandu līdz 92:97. Vašingtonas zvaigzne Džons Vols netrāpīja divus soda metienus pēc kārtas, un ar Sašas Vujačiča aktīvu spēli tika panākts jau neizšķirts 97:97. Pēdējā minūtē Bredlijs Bīls ar tālmetienu pasniedza "Wizards" trīs punktu pārsvaru.

Pēdējā pusminūtē "Knicks" gandrīz izturēja aizsardzībā, bet Bīls tomēr tika pie diviem soda metieniem, kurus abus trāpīja. Entonijam pēdējās sekundēs bija iespēja izraut neizšķirtu, bet viņš netrāpīja tālmetienu, un "Knicks" zaudēja ar 103:106.

"Knicks" sastāvā rezultatīvākais šonakt bija Entonijs ar 23 punktiem, kamēr Holidejs pievienoja 16. Ar 13+8 izcēlās Villijs Ernangomess, bet sākumsastāvā ieliktais Plamlī nospēlēja tikai 11 minūtes un punktus neguva. Vašingtonai 25 punkti Bīla rēķinā, bet Volam 24 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles, kamēr Brendons Dženingss spēlē pret savu bijušo komandu 20 minūtēs guva četrus punktus. Ņujorkai šoreiz nespēlēja arī debitants Čeisons Rendls, kamēr Vašingtonai nespēlēja sākumsastāva uzbrucējs Markīfs Moriss.