Porziņģis par "Knicks" sezonu: Ja visu dari viduvēji, nekur nevari būt izcils

© SCANPIX

Pēc zaudējuma Maiami "Heat" – 88:105 savā laukumā – Ņujorkas "Knicks" ar 28 uzvarām un 47 zaudējumiem oficiāli šķīrās pat no teorētiskām izredzēm uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Kristaps Porziņģis uzsvēra, ka tik sliktu bilanci nebija gaidījis un ka šosezon komanda pārāk paļāvusies uz spēlētāju individuālo meistarību.

"Jau no paša sākuma nedarījām pareizi," uzskata Kristaps Porziņģis. "Mums kā komandai trūka kārtīgu pamatu. Domāju, ka sezonas sākums izdevās tādēļ, ka savu spēli balstījām uz mūsu talantu un labu enerģiju. Taču, kolīdz sāka kļūt nedaudz smagāk, mums vienkārši trūka pamatu kā komandai."

Arī galvenais treneris Džefs Hornačeks iepriekš sacīja, ka šosezon stratēģija bijusi kļūdaina un ka vasarā jau pirmajā dienā sāksies darbs pie pašiem spēles pamatiem. "Protams, tas ir tas, ko mums vajadzēja darīt jau šosezon, un mēs to neizdarījām," teica Porziņģis. "It kā iemācījāmies dažas lietas, bet ne pilnībā no nulles līdz 100%. It kā ņēmām no visa pa drusciņai, taču beigu beigās, ja centies daudzas lietas izdarīt viduvēji, nekur nebūsi izcils."

Porziņģis gan uzsvēra, ka viņš nav treneris un ka necenšas nevienu mācīt darīt savu darbu, tikai norāda uz savu filozofiju: "Tieši tā cenšos strādāt pats - no visa pievienot pa drusciņai, pa vienai kustībai un pie tās strādāt tik daudz, līdz varu to noslīpēt līdz perfektumam un pievienot savam arsenālam. Domāju, ka tieši tā ir jāstrādā. Neesmu eksperts, tas tiešām nav mans darbs. Bet esmu drošs, ka nākamsezon, agri ieliekot pamatus, strādāsim labāk."

"Protams, ka nebijām gaidījuši, ka šobrīd būsim ar tik sliktu bilanci…Domāju, ka cīnīsimies par izslēgšanas spēlēm, būsim kaut kur ap sesto, septīto, astoto vietu. Acīmredzams, ka viss nenotika tā, kā mēs bijām vēlējušies," Porziņģis turpināja. "Notika daudz lietu, kuras negaidījām. Taču mēs, spēlētāji, cenšamies koncentrēties basketbolam un darīt labāko, ko varam. Un ticu, ka ikviens šajā organizācijā centās to darīt, bet dažreiz tas vienkārši neizdevās. Tieši tā notika šogad."

Spēlē pret "Heat" bijušais "Knicks" treneris Hjūberts Brauns, kurš komandu vadīja astoņdesmito gadu vidū, izteica savu viedokli par Porziņģi: "Viņš ir liels talants. Vēl nekad no tik gara spēlētāja neesam redzējuši tāda veida atlētiskumu vai mešanas prasmi. Tagad lielākajam progresam jābūt ķermeņa spēkā - gan ķermeņa augšdaļā, gan apakšdaļā. Lai viņš varētu noturēt pozīciju, spēlējot ar muguru pret grozu, jo šobrīd viņa spēle šajā elementā ir zem vidējā. Visi zinām, ka viņš var mest tālmetienus un ka viņam ir metiens no vidējas distances. Viņš ir labs puika, viņš klausīsies un darīs visu, ko vajadzēs. Taču viņam ir jāstrādā pie spēles ar muguru pret grozu un viņa ķermenim ir jākļūst stiprākam."