"Cavaliers" zaudē arī Čikāgā, Portlenda turpina "play-off" izrāvienu

© SCANPIX

NBA čempionvienība "Cavaliers" cietusi trešo zaudējumu pēc kārtas un devīto pēdējās 14 spēlēs, viesos ar 93:99 piekāpjoties "Bulls". Lebrons Džeimss šajā mačā pārspēja Šakila O`Nīla NBA karjerā gūto punktu skaitu, pakāpjoties uz septīto vietu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Savukārt "Trail Blazers" ar 117:107 apspēlēja "Rockets" un guva 13. uzvaru pēdējās 16 spēlēs.

Pēc "Celtics" vakardienas zaudējuma "Cavaliers" uz brīdi bija atgriezusies Austrumu konferences vadībā, taču šonakt līderpozīcijas atkal zaudētas. Izbraukuma spēlē Čikāgā "Cavaliers" bija vadībā teju visu pirmo puslaiku, bet ar nelielu pārsvaru, kamēr trešajā ceturtdaļā tika zaudēts ar 21:37, un beigās atspēlēties vairs neizdevās (93:99).

Nikola Mirotičs, kurš nesen vēl bija nosēdināts rezervē, trešo reizi pēdējās četrās spēlēs guva 28 punktus, turklāt šo četru spēļu periodā viņš trāpījis 20 tālmetienus ar 63% precizitāti. Džimijs Batlers pievienoja 25 punktus, bet Reižons Rondo izdalīja 15 rezultatīvas piespēles. Klīvlendai 26 punktus guva Lebrons Džeimss, visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā apsteidzot Šakilu O`Nīlu un pakāpjoties uz septīto vietu, taču Lebrons pēc spēles atzina, ka šobrīd viņš satraucas par pavisam citām lietām.

"Mums vēl jāpadara daudz darba, bet laika palicis ļoti maz," sacīja Džeimss, raksturojot Klīvlendas nedienas aizsardzībā, kas novedušas pie trešā zaudējuma pēc kārtas. Martā "Cavs" zaudēja desmit spēlēs, kas noticis tikai otro reizi Džeimsa karjerā. Iepriekš desmit spēlēs mēnesī Džeimss zaudēja tikai savā debijas sezonā 2003. gadā. Jāpiemin, ka šosezon pret Čikāgu "Cavaliers" zaudēja visās četrās spēlēs.

"Trail Blazers" pēdējo ceturtdaļu pret "Rockets" sagaidīja ar 11 punktu pārsvaru (96:85), taču tad ilgstoši nespēja gūt punktus un pēdējās minūtēs atkal bija neizšķirts. Portlenda izšķirošajā brīdī saņēmās un ar pašaizliedzīgu spēli aizsardzībā veica izrāvienu 8:0, beigās uzvarot ar 117:100. Portlendai tā bija piektā uzvara pēc kārtas un 13. panākums pēdējās 16 spēlēs, un šis sezonas beigu izrāviens ļāvis nopietni pieteikties astotajai vietai Rietumos.

Deimiens Lilards Portlendas sastāvā guva 31 punktu un veica 11 rezultatīvas piespēles, bet Jusufs Nurkičs turpināja sevi veiksmīgi apliecināt ar 19+11, ieskaitot pāris svarīgiem groziem mača izskaņā. Jāatzīmē arī Mo Hārklesa pāris iespaidīgie danki un bloki - viņš guva 17 punktus. Džeimss Hārdens Hjūstonas sastāvā atbildēja ar 30 punktiem, bet sev neierasti maz (četrām) rezultatīvajām piespēlēm. "Rockets" šajā spēlē toties laboja NBA sezonas tālmetienu rekordu, kas iepriekš piederēja "Warriors" ar 1077 trāpījumiem. Hjūstonai pēc šodienas spēles ir 1083 un vēl septiņas spēles regulārajā sezonā.

"Timberwolves" tikmēr ar 119:104 sakāva "Lakers", un šajā spēlē ar karjeras rezultatīvāko NBA spēli izcēlās Rikijs Rubio. Viņš guva 33 punktus un izdalīja desmit rezultatīvas piespēles. Kārls Entonijs Taunss pievienoja 32 punktus, bet Endrjū Viginss sameta 27. Savukārt "Pistons" grūtā cīņā savā laukumā ar 90:89 pieveica "Nets", pārtraucot piecu zaudējumu sērija, kas nopietni iedragājusi Detroitas izredzes uz "play-off'. Šodienas mačā ar 28 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Markuss Moriss, kamēr Andrē Dramonds no spēles tā arī neiemeta, 28 spēlēs gūstot tikai divus punktus.

Arī "Clippers" vajadzēja papūlēties, lai pieveiktu līgas pastarīti "Suns" (124:118). Bleika Grifina 31 un Krisa Pola 27 punkti gan palīdzēja izvairīties no negaidītas neveiksmes, kamēr "Suns" sastāvā 33 sameta Devins Bukers. Gados jaunais "Suns" sastāvs šajā mačā trāpīja tikai 13 no 24 soda metieniem.