Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Oficiāli: Kaspars Bērziņš pievienojas "Lokomotiv Kuban"

© Romāns Kokšarovs, F64 Pgoto Agency

Krievijas basketbola kluba Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" vadība otrdien oficiāli apstiprinājusi jau dienu iepriekš izskanējušo informāciju par Latvijas valstsvienības centra Kaspara Bērziņa pievienošanos komandai.

Jau vakar izskanēja informācija, ka Bērziņš, kurš sezonas pirmajā pusē uzspēlēja dzimtās Ogres komandā un izārstēja potītes savainojumu, pievienosies Krasnodaras klubam. "Saņemot "Lokomotiv" piedāvājumu, ilgi nedomāju. Esmu pagodināts, ka par mani interesējas tāda komanda. Man "Loko" ir daudz pazīstamo, bet treneris Obradovičs ir labs un ļoti pieredzējis speciālists, turklāt komandai ir augstas klases medicīniskais štābs. Krasnodara ir skaista pilsēta ar labiem laika apstākļiem. Zinu, ka klubam ir augsti mērķi un darīšu visu, lai tos palīdzētu sasniegt," kluba mājaslapā citēts Bērziņš.

"Lokomotiv Kuban" šobrīd ar 11 uzvarām 13 spēlēs ieņem otro pozīciju VTB Vienotās līgas turnīra tabulā. Savukārt ULEB Eiropas kausa Top16 turnīrā trīs uzvaras pirmajās trīs spēlēs un pirmā vieta E grupā. Nākamo spēli "Loko" aizvadīs rītvakar izbraukumā, tiekoties ar Rolanda Šmita pārstāvēto "Fuenlabrada". Savukārt VTB līgā nākamais mačs 4. februārī mājās pret Artūra Štālberga un Edmunda Valeiko trenēto "Nizhny Novgorod".

Krasnodaras vienībā ceturtā un piektā numura pozīcijā ir vēl pieci spēlētāji, taču diviem no tiem nav vietas rotācijā. Centra pozīcijā spēlē amerikānis Kevins Džounss un grieķis Jans Vujuks, bet ceturtā numura pozīcijā ir krievu uzbrucējs Andrejs Zubkovs, līdz ar to gaidāms, ka Bērziņš spēlēs tieši spēka uzbrucēja pozīcijā.

"Kaspars ir pieredzējis spēlētājs, kurš labi zina VTB līgu," komandas jaunpienācēju raksturoja galvenais treneris Saša Obradovičs. "Pēc neliela savainojuma viņš ir atgriezies, bet zina, ka daudz laika, lai adaptētos, nebūs. Šis ir liels klubs ar augstām ambīcijām. Bērziņš zina, uz ko atnācis. Viņš mums papildinās nepieciešamo kvalitāti ceturtā un piektā numura pozīcijās. Sagaidu no viņa labu sniegumu ne tikai VTB līgā, bet jo īpaši arī Eiropas kausā."

Krasnodaras “Lokomotiv-Kuban” ir viens no Krievijas “lielā piecinieka” klubiem - minētajai grupai pieder arī Maskavas CSKA, Maskavas apgabala “Himki”, Kazaņas UNICS un Sanktpēterburgas “Zenit”. Pieci nosauktie klubi ieņem pirmās piecas vietas VTB Vienotās līgas kopvērtējumā.