Porziņģim 21+12, "Knicks" cieš trešo zaudējumu pēc kārtas

© Scanpix

Kristapa Porziņģa 21 gūtais punkts un sezonas astotais „double-double” neglāba Ņujorkas „Knicks” no blāva zaudējuma pret Ņūorleānas „Pelicans” ar 92:104. Tā ir „Knicks” trešā neveiksme pēc kārtas, bet jau rītnakt to sagaida izbraukuma mačs pret Hjūstonas „Rockets”.

Kristaps Porziņģis šonakt laukumā pavadīja 38 minūtes, kuru laikā guva 21 punktu (1p. 5/5. 2p. 8/18, 3p. 0/2) un savāca 12 atlēkušās bumbas, trīs no tām uzbrukumā. Viņam arī trīs piespēles, divi bloki, un divas pārtvertas bumbas, taču arī četras piezīmes. Porziņģa +/- rādītājs šoreiz mīnus astoņi.

„Knicks” otro spēli pēc kārtas bija spiesta malā atstāt pamatsastāva aizsargu Kortniju Lī, kuram joprojām traucēja rokas trauma. „Pelicans” savukārt turpināja iepriekšējos mačos uzsākto taktiku, daudz spēlējot ar īso sastāvu un Entoniju Deivisu kā centru. Ņūorleānai izdevās jau pirmajā ceturtdaļā gūt 31 punktu un pārņemt vadību, kamēr „Knicks” vairākkārt kļūdījās piespēlēs un neprata apturēt pretinieku ātros uzbrukumus.

Porziņģis pirmajā puslaikā trāpīja vairākus pustālos metienus, bet viņam pāris reizes neizdevās izmantot situāciju, kad pret viņu „postā” palika augumā krietni mazāks pretspēlētājs. Savukārt aizsardzībā grūti klājās visai Ņujorkas komandai, un pirmais puslaiks tika noslēgts ar deficītu 51:55.

„Pelicans” atradās vadībā visu laiku, izņemot īsu spēles nogriezni pirmā puslaika beigās, un otrajā puslaikā vairākas reizes atjaunoja 15 punktu pārsvaru. Porziņģis atšķirībā no citām spēlēm šoreiz reti izmēģināja veiksmi tālmetienos, taču aktīvi vāca atlēkušās bumbas, tiekot pie sava kārtējā sezonas „double-double”.

Divarpus minūtes pirms beigām Porziņģis trieca bumbu grozā no augšas, neskatoties uz pretinieku pārkāpumu, kas palīdzēja samazināt rezultāta starpību līdz mīnus deviņi un nedaudz atjaunot intrigu. Taču viņš kļūdījās divos nākamajos metienos, kamēr „Pelicans” atbildēja ar skaistu izspēli līdz Entonija Deivisa pilnīgi brīvajam dankam un pārliecinoši noslēdza maču ar uzvaru ar 104:92.