Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertānam tālmetiens un četras piespēles uzvarā pār Bostonu

© SCANPIX

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns ar trim punktiem 15 minūtēs palīdzēja Sanantonio “Spurs” NBA mačā savā laukumā pieveikt Bostonas “Celtics” ar 108:101.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 15 minūtes, kuru laikā izpildīja trīs tālmetienus un trāpīja vienu no tiem, savācot trīs punktus. Bertāns veselas četras reizes ar rezultatīvu piespēli izkārtoja groza guvumu saviem partneriem, turklāt divas reizes tā bija “alley-oop” piespēle centra spēlētājam Diveinam Dedmonam, kas nesa vieglu un skaistu danku. Četras piespēles ir latviešu uzbrucēja labākais rādītājs NBA vienā spēlē. Pirms šī mačam viņam bija septiņas piespēlēs visā sezonā kopā.

Vēl Bertāna rēķinā viena atlēkusī bumba un viena personiskā piezīme. Bertānam esot laukumā, “Spurs” guva par četriem punktiem vairāk nekā bostonieši, kas bija piektais labākais +/- rādītājs Sanantonio komandā.

"Spurs" šo maču aizvadīja bez Lamarkusa Oldridža sastāvā, kas nozīmēja Deivida Lī iecelšanu sākumsastāvā un Bertāna kļūšanu par komandas otro spēka uzbrucēju. Savukārt Bostonai nespēlēja saspēles vadītājs un rezultatīvākais spēlētājs Aizeja Tomass.

“Spurs” izdevās jau pirmajā ceturtdaļā gūt 32 punktus, kamēr Bertāns laukumā devās mača 11. minūtē, uzreiz ar rezultatīvu piespēli palīdzot Manu Džinobili realizēt tālmetienu. Otrās ceturtdaļas sākumā Bertāns ar bumbu devās groza virzienā, piesaistīja aizsargu uzmanību un pameta bumbu virs groza stīpas, kur to jau gaidīja Dedmons un trieca grozā. Pats savus divus tālmetienus Dāvis gan aizmeta garām, un mirkli pēc viņa nomainīšanas “Celtics” pabeidza atspēlēšanos, panākot 40:40.

Otrajā puslaikā “Spurs” atguva apmēram desmit punktu pārsvaru, bet Bertāns atgriezās laukumā pēdējā ceturtdaļā, kad līdzīgā stilā kā iepriekš izkārtoja danku Dedmonam. Sekoja arī brīva tālmetiena realizēšana un vēl viena rezultatīva piespēle, šoreiz Tonijam Pārkeram. “Spurs” pēdējā ceturtdaļā kontrolēja notikumu gaitu un visai pārliecinoši nosargāja rezultāta ziņā nemaz ne tik pārliecinošo uzvaru ar 108:101.

“Spurs” rindās ar 26 punktiem pārliecinoši labākais bija Kavai Lenards, kamēr Lī nospēlētajās 30 minūtēs guva astoņus punktus un savāca desmit atlēkušās bumbas. “Spurs” guvusi 20. uzvaru šosezon 25 aizvadītajās sezonās, kas ir kluba otrs labākais starts NBA vēsturē. Bet Bostonas bilance noslīdējusi līdz 13-12, neskatoties uz Eivrija Bredlija šonakt gūtajiem 25 punktiem.