Latvija D grupā pret Krieviju, Melnkalni, Beļģiju

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Latvijas basketbolistes "EuroBasket Women" finālturnīru sāks D grupā, sacenšoties pret Krieviju, Melnkalni un Beļģiju. Trīsdesmit sestās Eiropas meistarsacīkstes notiks 2017. gada 16.-25. jūnijā Čehijas pilsētās Prāgā un Hradeckrālovā.

“Trīs zvaigznes” finālturnīram kvalificējās astoto reizi, tai skaitā septīto reizi pēc kārtas (2005, 2007, 2009, 2011, 2013, 2015, 2017). Mārtiņa Zībarta, Aigara Neripa, Artūra Visocka-Rubeņa un Ērika Visocka trenētā komanda kvalifikācijas spēlēs nopelnīja labāko bilanci starp otro vietu ieguvējām.

Eiropas čempionāta izloze notika Prāgas Rātsnamā. Latvija tika ielozēta D grupā kopā ar Krieviju no pirmā groza, Melnkalni no otra groza un Beļģiju no ceturtā groza.

2015. gada Eiropas čempione Serbija nokļuva C grupā ar 2009. gada Eiropas čempioni Franciju no pirmā groza, Grieķiju no trešā groza un finālturnīra debitanti Slovēniju no ceturtā groza.

Finālturnīra rīkotāja Čehija A grupā mērosies spēkiem ar 2013. gada Eiropas čempioni Spāniju, kvalifikācijas turnīra "melno zirdziņu" Ukrainu un Ungāriju. B grupā spēlēs Turcija, Baltkrievija, Slovākija un Itālija.

Izlozi vadīja FIBA pārstāvji Ļubomirs Mandičs un Šineida Gordona. Viņiem palīdzēja Čehijas basketbola zvaigznes Eva Hlavačkova-Vitečkova un 2010. gada Pasaules čempionāta vērtīgākā spēlētāja Hana Horākova.

EuroBasket Women 2017 kvalifikācija

Izlozē 33 komandas tika sadalītas deviņās grupās - sešās grupās pa četrām komandām un trīs grupās pa trīs komandām. Finālturnīra rīkotājai Čehijai garantēta automātiskā ceļazīme, savukārt Eiropas čempione Serbija un pārējās “Top 5” komandas - Francija, Spānija, Baltkrievija, Turcija - piedalījās kvalifikācijas cīņās.

Kvalifikācijas spēles notika 2015. gada 21. un 25. novembrī, 2016. gada 20. un 24. februārī, kā arī 19. un 23. novembrī. Finālturnīram kvalificējās grupu uzvarētājas un sešas labākās otro vietu ieguvējas. Nosakot otro vietu īpašnieces, vērā ņēma tikai labāko trīs komandu savstarpējās spēles.

Svarīgākais