Jēkabpiliešiem pārliecinošs sniegums un uzvara pār Jūrmalu

© F64

"Olybet" Latvijas basketbola līgā (LBL) otro panākumu četru dienu laikā šovakar guva "Jēkabpils", kas savā laukumā ar rezultātu 80:65 pārspēju "Jūrmalu/Fēnikss".

Jēkabpilieši (2-2) iepriekšējā kārtā visai droši tika galā ar neveiksmīgi sezonu iesākušo “Liepāju/Triobet” (86:64), nodrošinot pirmo panākumu šosezon, savukārt jūrmalnieki (2-2) pēc divām uzvarām turnīra ievadā trešdien savā laukumā nedaudz negaidīti atzina “Ogre/Kumho Tyre” pārākumu (77:88).

Līdzīgi kā iepriekšējos mačos, mājinieku rindās līderu lomas jau no pirmajām minūtēm uzņēmās starpsezonas jaunieguvumi Roberts Stumbris un Jurijs Aleksejevs, tikmēr viesu sastāvā galvenie spēles veidotāji bija duets Edgars Jeromanovs-Viktors Iļjins. Pēc līdzīga pirmā perioda ievada, tuvojoties ceturtdaļas izskaņai, Stumbra un Renāra Magones grozi ļāvalūšiem uz īsu brīdi nedaudz atrauties (22:14).

Jēkabpils arī otrās ceturtdaļas sākumā turpināja darboties rezultatīvi, efektīvi izmantojot savu potenciālu “garajā galā” gan uzbrukumu noslēgumos, gan cīņā par atlēkušajām bumbām (attiecība pirmajā puslaikā 27:16). Pēc Aleksejeva sodiņiem rezultāta starpība pirmo reizi šovakar sasniedza divciparu skaitļa apmērus (34:24). Jūrmalnieki nebūt nesalūzu un ievērojami uzlaboja sniegumu aizsardzībā, teju četras minūtes noturot mājiniekus uz “nullītes”. Tomēr otrā laukuma galā momentu realizācija joprojām piekliboja, kas pēc Rinalda Sirsniņa trejača puslaika pēdējās sekundēs atkal noveda pie -10 (31:41).

Īsi pēc lielā pārtraukuma Rūdolfa Rozīša vīru pārsvars jau sasniedza komfortbalos +14 (45:31), un Jēkabpils spēja saglabāt kontroli pār notikumiem laukumā visa trešā perioda garumā. Liela loma tajā vēl aizvien bija pārsvaram cīņā zem groziem, kā arī daudz labākai bumbas kustībai (rez. piesp. attiecība pēc trešās ceturt. 17:9), ļaujot izšķirošo ceturtdaļu sagaidīt pie rezultāta 56:47.

Astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām Sirsniņa un Jāņa Antropa tālmetieni atjaunoja +14 (64:50). Kaut arī viesi no spēles pat uzbruka precīzāk (42% pret 36%), Arņa Vecvagara padoto cerības atspēlēties ievērojami pasliktināja nespēja atbloķēt savus sāncenšus cīņā pie sava groza, dodot jēkabpiliešiem atkārtotas iespējas uzbrukumiem. Laukuma saimnieki pārliecinoši aizvadīja arī cīņas galotni un šaubas par otro panākumu jaunajā LBL sezonā neradīja ne mirkli - 80:65.

Svarīgākais