Biedriņam vajadzīga operācija; sezona, visticamāk, beigusies

© Scanpix

Vienīgajam Latvijas spēlētājam Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) Goldensteitas "Warriors" centram Andrim Biedriņam tiks veikta operācija un, visticamāk, latvietim sezona beigusies.

Pagājušās nedēļas sākumā kļuva zināms, ka Andrim nāksies izlaist komandas piecu spēļu izbraukumu tūri, jo latviešu basketbolistam ir iekaisis cirksnis. Šodien Biedriņam bija vizīte pie speciālista Filadelfijā, kur konstatēts, ka Andrim ir muskuļa plīsums un nāksies veikt operāciju. To plānots veikt jau naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika. Lai arī precīzu atlabšanas laiku noteiks pēc operācijas, parasti šāda veida savainojumu izārstēšanai esot vajadzīgas aptuveni astoņas nedēļas, kas nozīmē, ka Biedriņa sezona ir beigusies.

Tajā Andris laukumā devās 33 mačos, 29 no tiem komandas sākuma pieciniekā, vidēji spēlēja 23,1 minūti, kuru laikā guva piecus punktus, izcīnīja 7,8 atlēkušās bumbas, atdeva 1,7 rezultatīvas piespēles, bloķēja 1,3 pretinieku metienus, pārtvēra 0,6 pretinieku bumbas, pieļāva vienu kļūdu un pārkāpa noteikumus 3,5 reizes. Tāpat Biedriņš iemeta tikai četrus no 25 izmestajiem soda metieniem. Ja patiešām Andris laukumā vairs nedosies, latvieša vārds tiks ierakstīts NBA antirekordu grāmatā kā spēlētājs ar sliktāko soda metienu realizācijas procentu (16%) līgas vēsturē.

Svarīgākais