Otrdiena, 14.maijs

redeem Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Kemzura: "Puiši padarīja labu darbu"

"Mūsu puiši padarīja labu darbu, īpaši aizsardzībā, bet mēs spēlējām pret spēcīgu komandu, kura, manuprāt, var būt starp medaļniecēm šajā čempionātā," pēc zaudējuma Francijai Eiropas čempionātā sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Ķēstutis Kemzura.

"Apsveicu Francijas komandu un treneri ar labi padarītu darbu un izcīnītu uzvaru," par pieklājību neaizmirsa Kemzura. "Mūsu puiši padarīja labu darbu, īpaši aizsardzībā, bet mēs spēlējām pret spēcīgu komandu, kura, manuprāt, var būt starp medaļniecēm šajā čempionātā." Kā vienu no svarīgākajiem zaudējuma iemesliem treneris minēja pēdējās minūtēs neizcīnītas bumbas aizsardzībā: "Atlēkušās bumbas un mūsu kļūdas ļāva viņiem tikt pie brīviem metieniem, ko viņi arī trāpīja."

"Galu galā lielisks spēlētājs ir un paliek lielisks spēlētājs," treneris īpaši uzteica francūžus Borisu Diavu un Toniju Pārkeru, ar kuriem mūsējie nav tikuši galā izšķirošajos momentos. "Viņš [Pārkers] varēttu būt viens no TOP5 spēlētājiem pasaulē." Treneris, protams, nav zaudējis cīņasgaru: "Kā jau Kristaps teica, mēs lūkosimies tālāk, gatavosimies nākamajai spēlei rītdien, kas būs ļoti, ļoti svarīga. Mums jābūt stipriem gan fiziski, gan morāli."

"Labi pastrādājām aizsardzībā, bet trešās ceturtdaļas beigās viņiem izdevās pārņemt vadību, kas vēlāk arī maksāja mums uzvaru," īsi aizvadīto maču rezumēja Kristaps Janičenoks. "Domāju, ka joprojām varam uzlabot savu spēli. Šis ir Eiropas čempionāts, un katra spēle ir svarīga, un tagad mums jāsagatavojas nākamajam mačam pret Vāciju."