Otrdiena, 14.maijs

redeem Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Latvija zaudē arī Francijai

© Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība Eiropas čempionāta B grupas otrajā spēlē tikās ar Francijas izlasi, piedzīvojot otro zaudējumu 51:60.

Noslēdzošajā B grupas spēlē Ķēstuša Kemzūras trenētā komanda trešdien plkst. 20:15 pēc Latvijas laika sacentīsies ar Vāciju. Nepilnas trīs stundas iepriekš plkst. 17:30 Gdaņskas „Hala Oliwia” laukumā izies Krievijas un Francijas komandas.

Sākumsastāvi

Biedriņš un Kambala aptur Turiafu

Kemzūra laukumā sūtīja garāku sastāvu, pirmo reizi kopā laižot Kambalu un Biedriņu, malā paliekot Šķēlem. Pirmdienas rezultatīvākais spēlētājs Kambala izvirzīja latviešus vadībā, kopā ar Biedriņu tika galā ar sāncenšu centru Turiafu. Aizsardzībā vienoti spēlējot visai komandai, pirmajās piecās minūtēs latviešu grozā trāpīja tikai Pārkers un tablo vēstīja patīkamo 6:2. Pie mūsu groza Biedriņš vairākkārt pierādīja, kāpēc ir „Warriors” pamatcentrs, izrādoties pārāks pār Turiafu, bet aizsardzībā atlētiskais francūzis nespēja apmānīt Kambalu. Divas personiskās piezīmes un Kolē viņa vietā laukumā sūtīja Traori. Tā izrādījās laimīgā loze, spēlētājs guva deviņus punktus pēc kārtas. Pretinieku izrāviens 2:11, iegūstot piecu punktu pārsvaru 8:13.

Ceturtdaļa uzvarēta 13:3

Latvieši deviņu minūšu ilgā laika posmā spēja gūt tikai divus punktus, taču aizsardzība darbojās ar pilnu jaudu un franču uzbrukums sāka buksēt. Biedriņš jau otrās ceturtdaļas sākumā izcīnīja astoto atlēkušo bumbu, vakardienas sēriju, piespiežot pretiniekus pārkāpt noteikumus, turpināja Kambala. Francūži sakrāja komandas piezīmju normu, liekot latviešiem biežāk stāties uz soda metienu līnijas. Ar soda metieniem īsti negāja ne Šķēlem, ne Janičenokam, tomēr 17. minūtē Armands beidzot atguva vadību Latvijai 14:13. Otrajā ceturtdaļā ritēja jau astotā minūte un tikai tad Traore uz īsu brīdi atguva vadību Francijai. Taču Latvija saglabāja iniciatīvu. Kambala sodus meta ar Kalderona cienīgu precizitāti, Šķēle laukuma vidū izrāva bumbu no „Spurs” draftētā De Kolo rokām un jau plus seši Latvijai 21:15. Divpadsmit punkti Kambalas rēķinā, bet abas komandas kopā netrāpīja nevienu no trīspadsmit tālmetieniem.

Iespēlējas Janičenoks un Francijas snaiperi

Otrā puslaika sākumā francūži samazināja rezultāta starpību līdz vienam punktam, taču īstajā brīdī iespēlējās Janičenoks. Minūtes laikā divi precīzi tālmetieni, guvums groza apakšā un Latvija virzījās pretī lielākajam pārsvaram spēlē. Pateicoties Biedriņa iegūtajai bumbu garšai, Kemzūras padotie joprojām bija nedaudz labāki zem groziem un trešās ceturtdaļas vidū ieguva desmit punktu vadību 33:23. Diemžēl savu spēli bija uztaustījis arī sāncenšu līderis Pārkers. Viņa aktivitātes komplektā ar Diāva tālmetieniem kreisajā flangā ievadīja Francijas ofensīvu. Kļūdas, zaudētas bumbas un pārsvars izkusa kā sniegs saulē 35:35. Pirmajā puslaikā netrāpījuši nevienu no astoņiem tālmetieniem, francūži iemeta četrus pēc kārtas, panākot 37:41 savā labā.

Iniciatīvu atgūt neizdodas

Ja pirmajā puslaikā francūži spēja gūt tikai 16 punktus, otrajā viņiem bija pa spēkam savākt 44. Gandrīz pusi guvuma sagādāja fantastiskais Tonijs Pārkers, kurš otrajās divdesmit minūtēs savāca 21 no 23 punktiem. Pievienojiet trīs De Kolo tālmetienus, divus Diāva raidījumus un vairs nelīdzēs pat pārsvars zem groziem. Dažas labas epizodes izdevās Blūmam, kura septiņi punkti ceturtajā ceturtdaļā un 20 Biedriņa izcīnītās bumbas ļāva mūsējiem turēties līdzi, taču tas arī bija viss. Minūti pirms beigām vēl mīnus pieci 51:56, bet uzbrukums neizdodas un divi Pārkera soda metieni atrisināja jautājumu par uzvarētāju.