Otrdiena, 14.maijs

redeem Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Lietuvai jau otrais zaudējums

Šovakar Eiropas basketbola čempionātā nedaudz negaidītu uzvaru izcīnija mājinieki poļi, kas ar rezultātu 86:75 pārliecinoši pārspēja savus titulētos kaimiņus lietuviešus. Rezultatīvākais ar 22 punktiem uzvarētāju rindās bija Macejs Lampe.

Šo turnīru abas komandas iesāka ar atšķirīgām sekmēm. Mājinieki poļi pirmajā spēlē pieveica Bulgāriju, savukārt Lietuva savā aklāšanas mačā bija spiesta atzīt Turcijas pārākumu.

Savu fanu atbalstīti, poļi spēli iesāka ar deviņiem punktiem pēc kārtas. Arī ceturtdaļas turpinājumā Polijas izlase turpināja veiksmīgi uzbrukt gan no tuvās, gan tālās distances, atraujoties 12 punktu attālumā - 14:2. Saņēmuši aukstu dušu spēles ievadā, lietuvieši pamazām šo starpību sāka deldēt, 19 sekundes līdz pirmajai atpūtai jau izvirzoties vadībā ar rezultātu 23:22, tomēr pēdējais vārds šajā ceturtdaļā piederēja mājiniekiem – Šzubarga līdz ar sirēnu trāpa tālmetienu, izvirzot Poliju divu punktu vadībā - 25:23.

Otrajās ceturtdaļas iesākumā pēc Jasaiša pustālā lietuviešiem vēlreiz izdodas rezultātu izlīdzināt (27:27), tomēr poļi, galvenokārt ar Nacionālajās basketbola asociācijas šī gada finālista poļu milža Gortata pūlēm, uzsāk savu atrāvienu. Lai kā mūsu titulētie dienvidu kaimiņi centās, tuvāk par trijiem punktiem tiem neizdodas pietuvoties, vēl jo vairāk - skanot pirmās spēles puses finālsvilpei, tablo vēsta diezgan negaidītu +10 (42:32) Polijas valstsvienībai.

Arī otrajā puslaikā nekas būtiski nemainījās. Tiklīdz lietuvieši rezultātā nedaudz pietuvojās, tā momentā poļi atbildēja ar rezultatīvu uzbrukumu sēriju, pastāvīgi turot savus titulētos kaimiņus aptuveni 10 punktu attālumā.

Lai kā lietuvieši centās spēli glābt, savu fanu iedvesmoti, poļi pārliecinoši novadīja spēli līdz negaidīti pārliecinošai uzvarai ar rezultātu 86:75. Rezultatīvākais mājiniekiem šovakar Macejs Lampe ar 22 punktiem, savukārt lietuviešiem 21 punktu sameta Simas Jasaitis.

Nākamās spēles abas komandas aizvadīs rīt, kur poļi mēģinās pārsteigt Eiropu, spēlē pret Turciju cenšoties izcīnīt pirmo vietu D apakšgrupā, savukārt lietuvieši vairs nav kur atkāpties, lai izvairītos no apkaunojuma, tiem obligāti jāuzvar bulgāri, lai izcīnītu vismaz trešo vietu grupā, kas ļautu turpināt šo turnīru. Pašreiz mūsu kaimiņi ir pēdējie grupā ar diviem zaudējumiem, un diez vai kāds Lietuvā piedos neizkļūšanu no grupas Eiropas čempionātā.