Igaunijas basketbola izlase centra spēlētāju atrod Kanādā

© nytimes.com

Igaunijas basketbola izlases galvenais treneris nosaucis komandas kandidātus gaidāmajām Eiropas čempionāta B divīzijas sacensībām. To vidū atrodams arī iepriekš nedzirdēts vārds - Kanādā uzaugušais Jāns Montgomerijs.

Montgomerija auguma parametri ir visai iespaidīgi - 214 centimetri un 140 kilogrami. 23 gadus vecais basketbolists vidusskolas laikā bija viens no savas komandas līderiem Kanādā, vidēji gūstot 20 punktus un izcīnot 15 atlēkušās bumbas.

Tam sekoja pāreja uz koledžu basketbolu, kurā gan Montgomerijam ne tuvu tik labi negāja - četrās NCAA pavadītajās sezonās Binghemptonas "Bearcats" sastāvā centram vidēji laukumā pavadīja 5,5 minūtes, guva vienu punktu, izcīnīja 1,2 bumbas un pārkāpa noteikumus 1,3 reizes. Tāpat jau tā necilo statistiku Montgomerijs pasliktināja vēl vairāk ar soda metienu procentu - trāpīti deviņi no 29 jeb 31 procents.

Montgomerijs pat saprot igauņu valodu, taču pats runā visai maz, tomēr jau paspējis izteikties, cik liels gods būtu pārstāvēt savu etnisko dzimteni tās valstsvienībā. Pēc pagājušās sezonas Montgomerijs ilgi nedarīja neko, bet 2010. gada sākumā pievienojās dāņu klubam "Lemvig Basket", kur jau paspējis aizvadīt pāris labus mačus, vienā no tiem izceļoties ar 20 punktiem, 18 bumbām un trim blokiem.

Kopumā Igaunijas izlases kandidātu pulkā aicināti 28 basketbolisti.

Svarīgākais