Otrdiena, 14.maijs

redeem Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Kolē: "Uzvarot Latviju, tiksim nākamajā kārtā"

"Skaidri redzams, ka mums jāuzlabo savs sniegums un jāvirzās uz priekšu," pēc uzvaras pār Vāciju ar rezultātu 70:65 atzina Francijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Vensāns Kolē.

„Lai vai kā, esam uzvarējuši pirmajā spēlē un, ja sakausim Latviju, kvalificēsimies nākamajai kārtai. Rītdienas spēle būs pavisam citāda. Kamēr vācieši bija ļoti disciplinēti un ļoti gari, latvieši ir mobilāki. Šovakar izmantoju pamatpiecnieka spēlētājus – Pārkeru, Batumu, Diāvu, F. Pjetrusu, Turiafu. Taču, kā jau pierādījās Beļģijā un trīs dienas vēlāk Po, soliņa devums bija ļoti būtisks. Turnīrā mums vajadzēs citu spēlētāju palīdzību un nekavēšos viņus laist darbā.”

Tonijs Pārkers: „Pirmās spēles vienmēr ir grūtas un vācieši spēlēja ļoti labi. Viņi trāpīja dažus neticamus metienus. Grīns sāka ar diviem tālmetieniem un tā bija zīme. Arī Šulce bija uz viļņa un rezultātā spēlējām tipisku Eiropas čempionāta sākuma sacensību. Esmu priecīgs, ka uzvarējām. Tā ir rakstura un brieduma pazīme. Netrāpīju vairākus vieglus metienus, jutos kā palicis bez kājām. Taču Eiropas čempionātā man reti krīt labi. Pirms diviem gadiem pirmajā spēlē finišēju ar līdzīgu metienu procentu. Tāpāt kā ikviens, centos tikt uz kājām un atrast savu spēli, taču priecājos, ka beigās trāpīju svarīgus metienus.”