Otrdiena, 14.maijs

redeem Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Serbija notur pārsvaru un uzvar spāņus

Šodien Eiropas čempionāta C apakšgrupas spēlē Serbijas vīriešu basketbola izlase spēja noturēt pārsvaru un izcīnīt negaidītu uzvaru pār spēcīgo Spānijas izlasi ar rezultātu 66:57.

Spēli, kuras viens no tiesnešiem bija latvietis Oļegs Latiševs, nedaudz veiksmīgāk iesāka Serbijas izlases basketbolisti, kuri pirmās ceturtdaļas vidū bija izvirzījušies vadībā ar 9:6. Tas lika Spānijas izlases galvenajam trenerim Serhio Skariolo laukumā sūtīt komandas līderi Po Gasolu, kurš jau pirmajā uzbrukumā veiksmīgi realizēja pustālo metienu. Tomēr pēc Gasola parādīšanās laukumā serbi neapmulsa un palielināja savu pārsvaru līdz septiņiem punktiem – 15:8. Pēc minūtes pārtraukuma spāņi aktivizējās, un Po Gasols četrus punktus atguva. Pēc pirmās ceturtdaļas 15:12.

Otrās ceturtdaļas sākumā spāņi pāris reizes kļūdījās uzbrukumā, ko izmantoja serbi, panākot 24:14. Ceturtdaļas vidū spāņi sakārtoja savu spēli un pāris sekunžu laikā piecus punktus atguva, taču, turpināt samazināt pārsvaru, spāņi nespēja un serbi atguva pārsvaru – 32:20. Atlikušajā laikā laukumā turpināja dominēt serbu basketbolisti, atpūtā dodoties pie rezultāta 38:23. Jāpiezīmē, ka pirmajā puslaikā spāņi nerealizēja nevienu no desmit tālmetieniem.

Pēc puslaika pārtraukuma komandu spēlē nekas kardināli nemainījās. Pēc nospēlētām četrām minūtēm – 44:29. Ceturtdaļas vidū spāņi beidzot realizēja metienu no tālās distances, kad ar precīzu trīspunktnieku izcēlās Huans Karloss Navarro. Taču arī šāds pavērsiens neatraisīja spāņu basketbolistus, jo pēc trešās ceturtdaļas serbi saglabāja solīdu pārsvaru – 56:37.

Noslēdzošo spēles ceturksni Spānija uzsāka ar 13:3 izrāvienu, samazinot serbu pārsvaru līdz deviņiem punktiem – 59:50. Serbijas izlase gan nekrita panikā un turpmākajās minūtēs spēlēja salīdzinoši lēni, trīs minūtes neļaujot Spānijas izlasei gūt punktus. Pēdējās spēles minūtēs vairs neradās šaubas par spēles uzvarētāju un serbi noveda spēli līdz laimīgām beigām – 66:57.

Atgādinām, ka otrajā šīs grupas spēlē Slovēnija ar 72:59 pārspēja Lielbritāniju.