Otrdiena, 14.maijs

redeem Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Kemzura: "Mums vēl ir otrā un trešā iespēja"

© Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

"Domāju, ka izšķirošā epizode bija tad, kad Makartijs ietrieca no augšas, uzreiz izcīnot atlēkušo bumbu," pēc zaudējuma Krievija Eiropas čempionāta pirmajā mačā sacīja Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ķēstutis Kemzura.

"Pirmkārt, apsveicu Deividu Blatu un Krievijas komandu - viņi spēlēja labi un uzvarēja pelnīti. Savukārt mēs spēlējām, kā varējām," treneris norādija, ka komanda pirms čempionāta ieviesusi vairākus jaununājumus, un, iespējams, tas traucējis, jo nav izdevies vēl visu apgūt. "Brīžiem spēlējām neorganizēti, iespējams, tāpēc, ka bija dažas lietas, ko mēģinājām pirmo reizi. Ir daudz iemeslu, kāpēc zaudējām, bet par tiem tagad negribētu runāt."

"Domāju, ka izšķirošā epizode bija tad, kad Makartijs ietrieca no augšas, uzreiz izcīnot atlēkušo bumbu," sacīja Kemzura, norādot, ka epizode nebija viennozīmīga. "Uzskatu, ka tiesneši visu spēli kopumā tiesāja labā līmenī, bet par šo epizodi man tomēr palika šaubas, vai tiešām nebija jau pārtērēts uzbrukuma laiks."

"Šis, protams, ir smags zaudējums, bet mums vēl ir otrā un trešā iespēja. Kas bijis, bijis," šādus vārdus Kemzura arī teicis komandai uzreiz pēc mača ģērbtuvēs. "Potenciāls mums ir, mums jākļūst labākiem. Atraucām šeit cīnīties par iekļūšanu nākamajā kārtā," treneris norādīja, ka nekas vēl nav beidzies ar zaudējumu pirmajā spēlē.