Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Šķēle atkal spēlēs "Baronā"

© F64

Pēc vairāku gadu pārtraukuma „Barons/LDz” rindās atgriezīsies savulaik Rīgas komandā jau spēlējušais Armands Šķēle, kurš galvaspilsētas komandā varētu debitēt jau kādā no tuvākajām komandas spēlēm.

32 gadus vecais basketbolists vienojies ar Rīgas klubu, ka uzsāks šo sezonu pārstāvot „Barons/LDz” krāsas, jo pagaidām citi piedāvājumi Šķēle neesot. Kopā ar Agra Galvanovska vadīto komandu basketbolists aizvadījis visu sagatavošanās posmu, un kluba menedžeris Jānis Pormalis sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzīst, ka redzētais treniņos priecē: „Treneru korpuss ir novērtējis Armanda attieksmi un darbu treniņos, un esam vienojušies par to, ka sezonu viņš sāks pie mums. Treniņos viņš ir apliecinājis, ka spēj palīdzēt komandai, darbs treniņos tiešām tiek veikts visaugstākajā līmenī,” paskaidroja Pormalis.

Vakar pirmajā sezonas spēlē „Barons/LDz” komanda piedzīvoja zaudējumu Ventspilī, piekāpjoties ar rezultātu 65:85. Šķēle vakar atradās uz Rīgas komandas soliņa, taču laukumā vēl nedevās. Pormalis atklāj, ka Armanda atgriešanās Rīgas komandas kreklā varētu notikt jau svētdien, kad „Barons/LDz” komandai paredzēta spēle ar Latvijas Universitāti.

Tāpat netiek slēpts, ka komanda ar Armandu rēķinās kā ar spēlētāju, kurš tribīnēs varētu „ievest” vairāk līdzjutēju. Komanda pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezusies SN Daugava, kur aizvadīs gandrīz visas savas mājas spēles. Pormalis neslēpj, ka ar komandas atgriešanos šajā sporta būvē un Armanda piesaisti klubs cer, ka arī skatītāji uz šī Rīgas kluba spēlēm nāks krietni vairāk.

Tāpat Pormalis neslēpj, ka „Barona” komplektācija nebūt nav noslēgusies. „Jāredz, kā komandā iejutīsies Šķēle, tāpat, kādu sniegumu tā demonstrēs, esot pilnā sastāvā, kā tas nebija vakar spēlē pret „Ventspili”. Mums pietrūkst resursi garajā galā, taču mums ir jau trīs ārzemnieki,” skaidro Pormalis.

Vaicāts, vai Šķēlem netraucēs ārpus laukuma lietas un problēmas, Pormalis bija īss, sakot, ka „treniņprocesā nekas tāds nav novērots, turklāt arī pats spēlētājs par to nav skaļi runājis.”

Aizvadīto sezonu Škēle noslēdza Turcijas otrās līgas komandā „Pamukkale Universitesi”, bet iepriekš spēlēja Igaunijas vienā no spēcīgākajiem klubiem „Kalev/Cramo”. Jāatgādina, ka savas karjeras labākos gadus nu jau pieredzējušais basketbolists aizvadīja tieši „Barons” rindās, kļūstot gan par Latvijas čempionu, gan kopā ar Rīgas komandu izcīnot FIBA Eiropas kausu (2008.gadā).