Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Krievijas izlase EBČ piedzīvo jau trešo zaudējumu

© Scanpix

Jau trešo zaudējumu Eiropas basketbola čempionāta finālturnīrā piedzīvoja Krievijas izlase, kas Francijas pilsētā Monpeljē pēdējās sekundēs piekāpās tiešajai konkurentei Somijai (79:81) un pamatīgi iedragāja izredzes uz tikšanu izslēgšanas spēlēs. Izšķirošo grozu trīsarpus sekundes līdz beigām iemeta Peteri Koponens.

Pirmajā puslaikā ritēja līdzvērtīga spēkošanās, komandām lielākoties turoties tikai dažu punktu attālumā. Pa vienam izrāvienam abām gan izdevās veikt. Krievija pirmās ceturtdaļas otrajā pusē no 10:11 panāca 16:11, savukārt somi otrās ceturtdaļas vidū guva astoņus punktus pēc kārtas un izrāvās priekšā ar 32:25. Abos gadījumos pretinieki gan ātri sadeldēja deficītu, un puslaiks noslēdzās 38:36 Krievijas labā.

Trešajā ceturtdaļā turpinājās līdzīga cīņa, tomēr nelielā vadībā nostiprinājās Krievija. Tās lielākais pārsvars bija pieci punkti (59:54), bet pēc 30 spēlētām minūtēm krievi bija priekšā ar 64:63. Izcilu ceturtdaļu aizvadīja Vitālijs Fridzons, kurš pirmajā puslaikā neguva ne punkta, toties trešajā ceturksnī, spēlējot septiņas minūtes un 21 sekundi, guva 17 punktus un praktiski vienpersoniski aiz sevis vilka visu izlasi.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Fridzons ar tālmetienu panāca Krievijai plus četri (67:63), taču drīzumā ar četriem punktiem vadībā jau bija somi (73:69). Spēles liktenis izšķīrās galotnē, un par galveno varoni kļuva Koponens, kurš pēdējās pusotras minūtes laikā bija aizmetis garām pat četrus metienus pēc kārtas, bet nezaudēja pārliecību par saviem spēkiem un trīsarpus sekundes līdz pamatlaika beigām ar divpunktu metienu panāca 81:79 Somijas labā. Krievi pieprasīja pārtraukumu, tomēr Fridzonam nācās mest sasteigtu un neērtu tālmetienu un bumba trāpīja pa groza vairoga malu.