U18 izlasei uzvara pār Vāciju garantēs vietu EČ otrajā posmā

© f64

Latvijas U18 izlases basketbolisti šovakar, plkst. 21.15 Grieķijas pilsētā Volosā aizvadīs Eiropas čempionāta pirmā posma pēdējo spēli, tiekoties ar Vācijas vienaudžiem. Mača tiešraidi varēs vērot FIBA "YouTube" profilā.

Lai iekļūtu turnīra otrajā posmā Latvijas jaunajiem basketbolistiem būs nepieciešama uzvara pār Vāciju. Taču, iespējams, ka šī vakara spēlē latvieši varēs arī atļauties zaudēt, taču tādā gadījumā Serbijai jāuzvar Melnkalne. Šī spēle sāksies plkst. 19.00.

Latvijas U18 izlase ceturtdien turnīru sāka ar 70:61 uzvaru pār Melnkalni, bet Vācija ar 65:56 pieveica Serbiju. Piektdien Latvija ar 64:67 zaudēja Serbijai, bet Melnkalne ar 64:55 pārspēja Vāciju. Pirmajā spēlē pret Melnkalni rezultatīvākais Latvijas komandā ar 18 punktiem bija Verners Kohs, bet ar double-double izcēlās Zigmārs Raimo (16+10). Piektdien pret serbiem 20 punktus Latvijas izlases labā guva Kristers Zoriks, bet 12 punktus pievienoja Eduards Hāzners.
 
Ar 47,5 izcīnītām bumbām vidēji mačā Latvijas šī vakara pretinieki vācieši cīņā zem groziem ir otrajā vietā visā turnīrā. Uzvaru pār serbiem ceturtdien ar 16 punktiem kaldināja 194 centimetrus garais Kostja Mušidi, bet piektdien pret melnkalniešiem ar double-double (12+12) izcēlās 208 centimetrus garais Niklass Kīls.

Ja Latvijas jaunie basketbolisti iekļūs turnīra otrajā posmā, tad viņiem būs jāspēlē E apakšgrupā, kur trim labākajām B apakšgrupas komandām pievienosies labāko trijotne no A apakšgrupas - Francija, Spānija un Čehija. Pretējā gadījumā latviešiem būs jācīnās par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Svarīgākais