"VEF Rīga" pievienojas amerikāņu aizsargs Dilards

© nbadraftblog.com

Latvijas Basketbola līgas (LBL) vicečempions "VEF Rīga" pastiprinājis savas rindas ar 24 gadus veco amerikāņu aizsargu Kevinu Dilardu, šorīt paziņojis galvaspilsētas klubs.

"VEF Rīga" galvenais treneris Nikolajs Mazurs izsakās par komandas jaunpienācēju: "Kevins Dilards ir daudzpusīgs spēlētājs, kurš var spēlēt pirmā un otrā numura pozīcijās. Viena no stiprākajām pusēm ir "pick and roll" spēle, kurā viņš spēj izveidot situācijas gan komandas biedriem, gan pats sev. Kevina uzbrukuma arsenālā ietilpst arī labs metiens un prasme noslēgt uzbrukumus dažādos veidos."

Pagājušajā sezonā Dilards aizvadīja pirmo profesionāļa gadu, pārstāvot Itālijas pēc spēka otrās līgas klubu "Novipiu Casale Monferrato". 29 spēlēs amerikāņu aizsargs vidēji guva 15,7 punktus, izcīnīja 3,2 atlēkušās bumbas, atdeva 3,9 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,1 bumbu.

"Iepriekšējā sezona Itālijā, kas bija viņa pirmais gads Eiropā, skatoties pēc statistikas, tika aizvadīta pieklājīgi. Kevins ir jauns un motivēts spēlētājs, kurš vēlas sasniegt Eiropas basketbola augstāko līmeni - Eirolīgu," norādīja Mazurs.

Pirms sezonas Itālijā Dilards četrus gadus pārstāvēja Deitonas Universitātes komandu. Pēdējā gadā aizsargs piedalījās 31 spēlē, vidēji gūstot 15,3 punktus un atdodot 4,5 rezultatīvas piespēles.

"Darbs pie "VEF Rīga" sastāva veidošanas turpinās. Mūsu prioritāte ir Latvijas basketbolisti, tāpēc daudz ko ietekmēs tas, kā veiksies pārrunās. No tā būs atkarīgi arī mūsu nākamie soļi spēlētāju selekcijā," par kluba turpmākajiem plāniem piebilda VEF galvenais treneris.

"VEF Rīga" nākamajā sezonā piedalīsies ULEB Eirolīgas kvalifikācijā, kur pirmo spēli aizvadīs pret Polijas vicečempionu “Stelmet Zielona Gora” vai Francijas vicečempionu “Strasbourg”. Rīgas klubs iespēju startēt Eirolīgas kvalifikācijā saņēma pēc Bulgārijas čempiona "Levski" atteikuma cīnīties par iekļūšanu grupu turnīrā.