Treneris Armands Krauliņš noslēdz 54 gadu darbu

© F64

Viens no visu laiku izcilākajiem Latvijas basketbola stratēģiem Armands Krauliņš liek punktu karjerai. Treneris lēmumu publiskoja piektdien, 16. maijā, Kandavā.

"Basketbols ir kā narkotika. Šķirties grūti, pat neiespējami," rūdītais treneris teica 2012. gada oktobrī, uzņemoties sporta kluba "Cēsis" sieviešu basketbola komandas stūrmaņa pienākumus. Divu sezonu laikā Cēsis četras reizes spēlēja finālos, taču uzvaras nācās dalīt uz pusēm.

Pērn Vidzemes klubs uzvarēja pirmajā Latvijas un Igaunijas čempionātā, kā arī pirmo reizi kluba vēsturē guva panākumus divās Latvijas finālsērijās pēc kārtas. Šogad abos turnīros nācās atzīt Aigara Neripa trenētās "TTT Rīga" vienības pārākumu, taču galvenais finālu ieguvums bija pieaugošā interese par basketbolu.

"Darbs ar Cēsu komandu kļuva par vienu no skaistākajiem laikiem trenera gaitās," piektdien Kandavā stāstīja treneris. "Visskumjākie brīži bija brīvdienās, kad neredzēju meitenes. Uz visiem treniņiem gāju ar prieku. Taču laiks iet un ir jāpieņem lēmums. Paskaitīju, ka trenera darbam esmu veltījis 54 gadus. Tik skaistām meitenēm vajadzīgs jauns un skaists treneris. Paldies Cēsu klubam par piedāvāto iespēju!"

Krauliņš kļuva par pirmo Latvijas treneri, kurš karjeras laikā vadīja gan vīriešu, gan sieviešu valstsvienības. Pēcteči joprojām nav pārspējuši viņa veikumu vīriešu izlasē – 2001. gadā Latvijas valstsvienība spēlēja turnīra ceturtdaļfinālā.

Pirms brauciena uz Bosfora krastiem treneris sekmēja LBL čempionu dinastijas izveidi Ventspilī, sagādājot Kurzemes pilsētai pirmos no astoņiem tituliem un vēlāk palīdzot komandai konsultanta statusā.