LBL: Butauts: "Mūsu uzdevums ir atvest sēriju atpakaļ uz Rīgu"

© Romualds Vambuts

"Prieks, ka spēlētāji prot tikt galā ar saviem nerviem, tajā skaitā tie, kuri nav paši pieredzējušākie. Priecājos par Artjomu Butjankovu un visu komandu, taču atgādinu, ka svarīgākā spēle mūs gaida piektdien," pirmo reizi karjerā izcīnījis uzvaru Rīgas arēnā, basketbola kluba "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers aicināja to aizmirst un noskaņoties piektajai spēlei Kurzemē.

Akselis Vairogs, BK "Ventspils" kapteinis

"Sērija nav beigusies. Šodiem mums labi krita, labi nosedzām pretiniekus un bijām vairāk pelnījuši uzvarēt. Motivācija uzvarēt Rīgā vienmēr ir liela, tāpēc fakts, ka nespējām to paveikt trīs gadus, nebija izšķirošs.

Atceros spēles, kad Ventspils tribīnēs nebija brīvu vietu. Pašam, šķiet, pilnu tribīņu priekšā izdevies spēlēt vienreiz – 2009. gada finālsērijas septītajā spēlē. Iespējams, bijušas arī citas reizes. Domāju, ka piektdien zāle būs pilna."

Roberts Štelmahers, BK "Ventspils" galvenais treneris

"Turpinām iet spēli pēc spēles, neskatoties uz rezultātu. Pēc trešās uzvaras nekādos mākoņos neesam. Zinām, ka pretiniekos ir VEF un tas nozīmē, ka cīņa turpināsies. Nākamā spēle būs pati svarīgākā.

Jautājumiem par motivāciju finālsērijā nevajadzētu būt. Kad vēl, ja ne tagad? Savādāk nav vērts iet laukumā. Šosezon pret VEF esam spēlējuši sešas reizes, taču joprojām varam strādāt pie taktiskajiem uzdevumiem. Mēģinām ierobežot pretinieka stiprās puses un pastiprināt savējās."

Anžejs Pasečņiks, "VEF Rīga" centra spēlētājs

"Ventspils spēlēja labi. Izmantoja savas iespējas, savāca atlēkušās bumbas abās pusēs. Pagaidām nekas nav beidzies. Bez cīņas neko neatdosim."

Ramūns Butauts, "VEF Rīga" galvenais treneris

"Pretinieki šodien bija stiprāki par mums. Neizdevās aizsargāties pret Ventspils tālo artilēriju, turklāt zaudējām cīņā par atlēkušajām bumbām. Tāds kokteilis neļāva mums noslēgt cīņu savā labā. Slikti, ka vairāku spēlētāju ieguldījums izrādījās nepietiekams.

Kamēr mums ir cerība, viss joprojām ir mūsu rokās. Par to runājām pēcspēles sapulcē. Par kļūdām un spēles kvalitāti norādīsim rīt, pirms izbraukšanas uz Ventspili. Tagad mūsu uzdevums ir darīt visu, lai finālsērija atgrieztos Rīgā."