"VEF Rīga" izsniedz brīvlaišanas vēstuli Delininkaitim

Basketbola klubs "VEF Rīga" trešdien, 20. novembrī, vienojās ar lietuviešu aizsargu Tomu Delininkaiti par darba attiecību pārtraukšanu un izsniedza basketbolistam brīvlaišanas vēstuli, telefonsarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja kluba direktore Laila Spaliņa.

"VEF Rīga" neizpauž vienošanās detaļas, nekomentējot faktu, vai izlīgumā paredzēta kompensācijas izmaksa par priekšlaicīgu līguma laušanu.

Piektdien, 15. novembrī, Turcijas medijos parādījās informācija par Delininkaiša pāreju uz Turcijas virslīgas klubu “Torku Konya Selcuk Universitesi”. Tobrīd lietuviešu aizsargs nebija pārtraucis līgumattiecības ar Rīgas komandu, lai gan nepiedalījās 9. novembra izbraukuma spēlē pret Maskavas apgabala “Triumph” un 13. novembra izbraukuma cīņā pret Turcijas vicečempioniem “Banvit”.

VEF informēja, ka līguma attiecības ar lietuviešu aizsargu tiks pārtrauktas, tiklīdz izdosies panākt vienošanos ar sportista aģentu. Kluba padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups norādīja, ka Delininkaitis izrādījās lielākais iemesls mikroklimata un attieksmes problēmām.

Eiropas kausa izcīņā Delininkaitis četrās spēlēs vidēji 16:03 minūtēs guva 9,5 punktus, savāca 0,8 atlēkušās bumbas, izdarīja 2,0 rezultatīvas piespēles un nopelnīja trešo labāko lietderības koeficientu komandā 10,5. VTB līgā aizsargs četrās spēlēs vidēji 21:38 minūtēs guva 9,8 punktus, izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas un izdarīja 4,0 rezultatīvas piespēles.

Pēc Eiropas kausa izcīņas pirmā apļa “VEF Rīga” ar bilanci 2-3 ieņem ceturto vietu G grupā. Lai kvalificētos nākamajai kārtai, atlikušajās piecās spēlēs jācenšas apsteigt kādu no pirmā trijnieka komandām – Kazaņas “Unics” (5-0), Izraēlas čempionus “Maccabi Haifa” (4-1) vai Bandirmas “Banvit” (3-2).

VEF spēles otrajā aplī: 20. novembrī izbraukumā pret “MZT Skopje” (+9), 27. novembrī savā laukumā pret “Kalev/Cramo” (+5), 4. decembrī viesos pret “Maccabi Haifa” (-21), 11. decembrī izbraukumā pret “Unics” (-18), 18. decembrī mājās pret “Banvit” (-19).

Svarīgākais