Ainars Bagatskis: Bijām gatavi izmantot bosniešu trūkumus

Latvijas vīriešu valstsvienība tikai ceturto reizi vēsturē Eiropas čempionātu sākusi ar uzvaru: Bosnijas un Hercegovinas izlase tika pārspēta ar 86:75 (20:20, 43:33, 62:57).

Iepriekš tik veiksmīgs sākums izdevies tālajos 1935. un 1937.gadā, kā arī 2007.gadā Seviljā. Ceturtdien plkst.15:30 pēc Latvijas laika mūsu komanda spēlēs ar Melnkalnes izlasi, piektdien plkst.18:45 – ar Lietuvu, svētdien plkst.18:45 ar Serbiju, pirmdien plkst.15:30 ar Maķedonijas komandu (visas spēles tiešraidē varēs redzēt TV6).

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis:

„Pirmajās minūtēs palēni atradām spēles ritmu. Bija vairāki sasteigti metieni un kļūdas. Taču turpinājums nebija slikts. Bumba labi kustējās, bieži tikām pie brīviem metieniem.

Bosnijas komandu zinājām no pagājušā gada un pārbaudes spēļu ieraksti liecināja, ka nekas daudz viņu spēlē nav mainījies. Gaidīju kādus pārsteigumus, tomēr tādu nebija. Savukārt mūsu uzbrukums bija pavisam savādāks, nekā pirms gada. Zinājām, ka bosniešu līderis Teletovičs aizsardzībā cenšas atpūsties, gribējām to izmantot un tas arī lielā mērā izdevās. Pick’n’roll sadarbības labi gāja cauri.

Kad nomierinājāmies un vairs nepieļāvām muļķīgas kļūdas, sākām kontrolēt spēli. Labi, ka atradās līderis – Freimanis -, bet vēl labāk, ka ik pa brīdim iniciatīvu spēja uzņemties kāds cits spēlētājs.

Trešajā ceturtdaļā Teletovičs gan sameta savu punktu normu (15), taču komandas spēles bosniešiem nebija. Viņa metienu procents (no spēles 6/17) runā pats par sevi, un apliecina, kā esam tikuši galā ar savu darbu aizsardzībā.

Uzvarējām tāpēc, ka nospēlējām kā komanda, nedaloties pamatsastāvā un rezervistos. Uz maiņu nākušie spēlētāji guva 50 punktus – tas izsaka ļoti daudz.

Beigās, panākuši lielu pārsvaru, mazliet atslābinājāmies un dažās sekundēs pretinieki ar sešiem soda metieniem atkal pietuvojās. Ļāvām bosniešiem izmest 32 sodus un viņi 27 reizes trāpīja. Paši metām tikai 10 sodus. Bija gan attaisnojami, gan arī neattaisnojami pārkāpumi. Tādas spēles gadās, rīt, iespējams, proporcija būs otrāda.

Melnkalnes izlase aizsardzībā spēlē rupjāk, tāpēc jābūt gataviem lielākam spiedienam. Katrā ziņā šī spēle jāaizmirst – tagad visas domas tikai par rītdienu.”

Svarīgākais